Ολυμπιακοί Αγώνες: Σάλος με το σεξιστικό παραλήρημα από τον Μόρι – Έχουμε 7 γυναίκες στην επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους
Μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Σάλος έχει προκληθεί από τις σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Γιοσίρο Μόρι, ο οποίος ανέφερε πως οι γυναίκες μιλούσαν πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των meetings.
Ο Μόρι, του οποίου η θητεία ως πρωθυπουργός σημαδεύτηκε επίσης με μια σειρά από γκάφες, έκανε αυτά τα απαράδεκτα σεξιστικά σχόλια σε ένα συνέδριο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (JOC) αυτήν την εβδομάδα.
«Εάν αυξήσουμε τον αριθμό των γυναικών μελών του διοικητικού συμβουλίου, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ο χρόνος ομιλίας τους θα είναι κάπως περιορισμένος, καθώς με δυσκολία σταματούν να μιλούν κάτι που είναι ενοχλητικό», είπε επακριβώς ο Μόρι, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

«Έχουμε περίπου επτά γυναίκες στην οργανωτική επιτροπή, αλλά όλοι καταλαβαίνουν τη θέση τους», πρόσθεσε μάλιστα λίγο πιο μετά.
Μετά τις αντιδράσεις που ακολούθησαν ο επικεφαλής ζήτησε συγγνώμη και ανακάλεσε, αλλά αρνήθηκε να παραιτηθεί.
Τα σχόλιά του όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσαν οργή στα κοινωνικά μέσα.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Μόρι προσπάθησε αργότερα να ζητήσει συγγνώμη σε μια βιαστική συνέντευξη τύπου, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να…. αναζωπυρώσει τις ολυμπιακές φλόγες.

Μάλιστα όταν πιέστηκε να πει αν πραγματικά πιστεύει ότι οι γυναίκες μιλούσαν πάρα πολύ, απάντησε: «Δεν ακούω τις γυναίκες τόσο πολύ τελευταία, οπότε δεν ξέρω»»
Μετά από αυτή τη δήλωση του το hashtag «Mori, παρακαλώ παραιτηθείτε» έγινε trend στο ιαπωνικό Twitter μέσα σε λίγα λεπτά.
Ορισμένοι επικριτές κάλεσαν τους χορηγούς να πιέσουν την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο να απομακρύνει τον Μόρι από την θέση του, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.
- Επίθεση και σαμποτάζ σε εργοστάσιο στη Σκωτία που φέρεται να κατασκευάζει ανταλλακτικά για F-35
- Οι εκλογές που θα διαμορφώσουν την Ευρώπη το 2026
- Οι ΗΠΑ ζητούν από την Κίνα να δείξει «αυτοσυγκράτηση» σε σχέση με την Ταϊβάν
- Από τον Μασκ μέχρι τον Κίμελ: Οι πιο εκρηκτικές διαμάχες του Τραμπ το 2025
- Μετά τη Λίβερπουλ την…πάτησε και η Μάντσεστερ Σίτι (0-0) – Χωρίς γκολ και η Τότεναμ (0-0)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]
- «Καθοδόν για τη Μακάμπι ο Ταϊρίκ Τζόουνς», αναφέρουν στο Ισράηλ
- Πετρέλαιο: Η μεγαλύτερη βουτιά από την πανδημία και το σενάριο των 50 δολ.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 02.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)






















![Στους έξι οι νεκροί από τις διαδηλώσεις στο Ιράν – Επίθεση σε αστυνομικό τμήμα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/2026-01-01T103319Z_1492501376_RC21RIAC8O1I_RTRMADP_5_IRAN-ECONOMY-PROTESTS-315x220.jpg)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442