Σταϊκούρας: Τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 4
Ο υπουργός κάλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 καθώς το 50% των ποσών που θα λάβουν θα είναι μη επιστρεπτέο δηλαδή χάρισμα
Στα τέλη Νοεμβρίου θα χορηγηθούν τα φθηνά κρατικά δάνεια συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ στις επιχειρήσεις, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοπασχολούμενους όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο υπουργός κάλεσε τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους να υποβάλλουν αίτηση για να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή 4 καθώς το 50% των ποσών που θα λάβουν θα είναι μη επιστρεπτέο δηλαδή χάρισμα.
Όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, είπε ότι στον 4ο κύκλο θα κριθεί η συμμετοχή με βάση την μείωση τζίρου τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο ενώ ο 5ος κύκλος του Δεκεμβρίου θα διανεμηθεί με βάση την μείωση του τζίρου μηνός Νοεμβρίου.
Για τις συνέπειες που προκαλεί στην οικονομία το δεύτερο lockdown, τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τον κίνδυνο ανάκαμψης τύπου W αντί τύπου V, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε:
«Όλες οι εκτιμήσεις της ΕΕ δείχνουν ισχυρή ανάπτυξη το 2021 και ακόμα πιο ισχυρή ειδικά για την Ελλάδα στο βασικό σενάριο, αλλά όσο οι χώρες μπαίνουν σε δεύτερο lockdown και νέα περιοριστικά μέτρα, η ανάκαμψη που προσδοκάται συρρικνώνεται».
«Όλα εξαρτώνται από την υγειονομική κρίση. Η ανάκαμψη προβλέπεται ισχυρή για το 2021, αλλά όσο οι περιορισμοί γίνονται αυστηρότεροι ή διαρκούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συρρικνώνεται» σημείωσε χαρακτηριστικά.
- Οι ισχυροί γύρω από τον Έπσταϊν: Τραμπ, Κλίντον, Μπάνον σε νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες
- Μεντιλίμπαρ: «Δεν είναι ευχάριστο που ο Ελ Κααμπί θα φύγει για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής»
- Δήλωναν ανύπαρκτα χωράφια στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Σημαίνον στέλεχος της ΝΔ ο φερόμενος αρχηγός του κυκλώματος, Μύρωνας Χιλετζάκης
- Ο Βίμ Βέντερς είναι ο νέος πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Berlinale – «Φωτίζει την αναζήτηση μας για σύνδεση»
- UEFA: Υποβιβάστηκε ο Σιδηρόπουλος από την ελίτ κατηγορία
- Τι οφέλη προσφέρει η ιατρική κάνναβη; Μπορεί και κανένα, δείχνει η βιβλιογραφία
- Χολαργός: Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι για την επίθεση κατά του 14χρονου
- Νέα Ιωνία: Χειροπέδες σε οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442