NASA : Σε ετοιμότητα για την αποστολή ενός ερευνητικού ρομπότ στον Άρη
Η NASA προετοιμάζεται σήμερα για την πραγματοποίηση μιας φιλόδοξης αποστολής στον Άρη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο όχημα επόμενης γενιάς
Η NASA προετοιμάζεται σήμερα για την πραγματοποίηση μιας φιλόδοξης αποστολής στον Άρη, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στο όχημα επόμενης γενιάς (Perseverance Rover).
Πρόκειται για ένα ρομπότ έξι τροχών, που έχει ως αποστολή την ανάπτυξη ενός μίνι ελικοπτέρου, την πειραματική εφαρμογή εξοπλισμού για μελλοντικές επανδρωμένες αποστολές, αλλά και τη διεξαγωγή έρευνας για των εντοπισμό ιχνών προηγούμενης ζωής στον Άρη.
Η αποστολή, με οικονομικό κόστος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί στις 7:50 το πρωί (ώρα Ανατολικής Ακτής) από το κέντρο διαστημικών εκτοξεύσεων (Cape Canaveral) στη Φλόριντα.
Είναι η 9η αποστολή της NASA στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη.
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Κίνα προχώρησαν σε διαφορετικές διαστημικές εκτοξεύσεις για τον Άρη μέσα στον Ιούλιο, παρουσιάζοντας τις δικές τους τεχνολογικές εξελίξεις, αλλά και διαστημικές φιλοδοξίες.
Η εκτόξευση θα γίνει από πύραυλο-φορέα Atlas 5, που κατασκεύασε η κοινοπραξία Boeing – Lockheed (United Launch Alliance), ενώ το όχημα εξερεύνησης, που έχει το μέγεθος αυτοκινήτου, αναμένεται να φθάσει στον Άρη το Φεβρουάριο.
Η προσεδάφισή του έχει προγραμματιστεί σε έναν κρατήρα βάθους 250 μέτρων με την ονομασία Jezero.
Πρόκειται για μια τοποθεσία που ήταν λίμνη πριν από 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως η τοποθεσία αυτή μπορεί να περιέχει ίχνη από προηγούμενη μικροβιολογική ζωή στον Άρη.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Ex Machina: Πόσο «επιστημονική φαντασία» είναι σήμερα η ταινία του 2014;
- Μπορούμε να «τεστάρουμε» τη μακροζωία σε 10 δευτερόλεπτα;
- Η Τζένιφερ Λόρενς αποκαλύπτει τον «μοναδικό» ρόλο που ήθελε και τελικά πήρε η φίλη της, Έμα Στόουν
- Ο θάνατος μιας ιδεολογίας: Μπορεί ο Τσαβισμός να επιβιώσει μετά την απαγωγή του Μαδούρο;
- Πούτιν, Σι και Τραμπ χωρίζουν τον κόσμο στα τρία
- Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur και ο παράγοντας ανταγωνισμός στο πιάτο μας – Φτηνό κρέας, πικρή επίγευση
- Μπεν Χότζες: «Δεν πρόκειται να δούμε μια στρατιωτική εισβολή στη Γροιλανδία»
- Το ηλεκτρονικό εμπόριο έσπασε ρεκόρ στις ΗΠΑ – Τι ψώνισαν οι Αμερικάνοι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)























































![Φορτηγό με συνθήματα για το Ιράν χτύπησε φιλομοναρχικούς διαδηλωτές στο Λος Άντζελες [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/photo-collage.png-14-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442