Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Σοφία :  «Θα υπάρχουν πόρνες στο τζαμί;» - Προκαλεί τούρκος ιστορικός

Αγία Σοφία : «Θα υπάρχουν πόρνες στο τζαμί;» – Προκαλεί τούρκος ιστορικός

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ανάρτηση τούρκου ιστορικού για την Αγία Σοφία, ο οποίος παρομοιάζει τις εικόνες που βρίσκονται εντός του χώρου, με… πόρνες. Ζητά μάλιστα την πλήρη αφαίρεση  των εικόνων, καθώς η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί ανάρτηση τούρκου ιστορικού για την Αγία Σοφία, ο οποίος παρομοιάζει τις εικόνες που βρίσκονται εντός του χώρου, με… πόρνες. Ζητά μάλιστα την πλήρη αφαίρεση  των εικόνων, καθώς η παρουσία τους αποτελεί ασέβεια στον Μωάμεθ τον Πορθητή, όπως αναφέρει σε σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο Ebubekir Sofuoglu, συνοδεύει  την ανάρτησή του, με την φωτογραφία του ψηφιδωτού της Ζωής της Πορφυρογέννητης, που βρίσκεται στο γυναικωνίτη της Αγίας Σοφίας.

Όπως αναφέρει: «Θα υπάρχει πόρνη στο τζαμί; Όμως, αν οι εικόνες δεν αφαιρεθούν, η παρακαταθήκη  του Μωάμεθ του Πορθητή, η Αγία Σοφία, μαζί με την πόρνη Ζωή θα έχει γίνει το πρώτο τζαμί παγκοσμίως όπου θα εκτίθεται μία πόρνη. Να μπει ένα τέλος στην ανοησία για προστασία των ειδώλων και να αποκαθηλωθούν πια οι εικόνες που αποτελούν ασέβεια προς τον Πορθητή».

Η Ζωή η Πορφυρογέννητη (περ. 978 – 11 Ιουνίου 1050) κυβέρνησε ως Αυτοκράτειρα των Ρωμαίων μαζί με την αδελφή της Θεοδώρα από το 1042 μέχρι το 1050 και ως Αυτοκρατορική σύζυγος από το 1028 έως το 1042. Την έχουν χαρακτηρίσει ως την Αυτοκράτειρα με την μεγαλύτερη επιρροή τον 11ο αι., η οποία καθόρισε για τέσσερις συνεχόμενες φορές τον Αυτοκράτορα των Ρωμαίων.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024