Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στον Άλιμο – Είχε εκατοντάδες αρχαία νομίσματα
Ο αρχαιοκάπηλος σκόπευε να πουλήσει 379 αρχαία νομίσματα ανυπολόγιστης αξίας
Συνελήφθη, στον Άλιμο, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 44χρονος, με την κατηγορία ότι κατείχε προς διάθεση κινητά μνημεία σημαντικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας.
Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης σχετικά με άτομο που κατέχει παράνομα αρχαία νομίσματα και αναζητά αγοραστές προκειμένου να τα πωλήσει, εντοπίστηκε ο 44χρονος στον Άλιμο και μετά από έρευνα βρέθηκε να κατέχει 26 αρχαία νομίσματα.

Σκόπευε να πουλήσει πάνω από 350 αρχαία νομίσματα
Ακολούθησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων νομισμάτων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 352 νομίσματα αρχαίας ελληνικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και μεσαιωνικής εποχής, 1 αργυρό ινδικό νόμισμα, 1 θραύσμα, αργυρού αρχαίου ελληνικού νομίσματος, πιθανόν κοπή εβραϊκή, 2 αρχαίες αργυρές δραχμές βασιλέων Καππαδοκίας, 8 χάλκινα, αρχαία ελληνικά νομίσματα, ελληνιστικής εποχής, 2 χάλκινα νομίσματα, υστερο-ρωμαϊκής εποχής, 2 χάλκινα νομίσματα, βυζαντινής εποχής, 4 αργυρά νομίσματα, ρωμαϊκής εποχής, 4 χάλκινα νομίσματα, υστερο-ρωμαϊκής εποχής, 3 χάλκινα νομίσματα, βυζαντινής εποχής, 7 χάρτινες θήκες νομισμάτων, με χειρόγραφες περιγραφές αρχαίων νομισμάτων, 8 φύλλα χάρτου, διαφόρων μεγεθών, στα οποία αναγράφονται εντυπωμένα και χειρόγραφα χρονολογίες και ονομασίες Ρωμαίων, Βυζαντινών και Μεσαιωνικών αυτοκρατόρων και βασιλέων, 16 φύλλα χάρτου, στα οποία αναγράφονται περιγραφές νομισμάτων.
Τα συγκεκριμένα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα, επιδείχθηκαν σε αρμόδια αρχαιολόγο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, η οποία γνωμάτευσε ότι όλα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις για την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι σημαντικής, ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας.
Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
- Αιτωλοακαρνανία: Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας
- LIVE: ΑΕΛ Novibet – Άρης
- AI: Πώς σχεδιάζεται το μέλλον των εργαζομένων στις τράπεζες
- Γάζα: Ο Καναδός πρωθυπουργός δήλωσε πως συμφώνησε καταρχήν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Άρης: Η 11άδα για το παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet – Πέντε αλλαγές από τον Χιμένεθ
- Πορτογαλία: Σώμα με σώμα εκλογική κούρσα για την προεδρία – Η ακροδεξιά έτοιμη να φτάσει στον δεύτερο γύρο
- «Κάποιοι νεαροί προπονητές είναι αλαζόνες» – Αιχμές από τον Κόντε για τον Αμορίμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442