Άνδρες των ένοπλων δυνάμεων της Βόρειας και της Νότιας Κορέας αντάλλαξαν πυρά στα σύνορα, γεγονός που σηματοδότησε κλιμάκωση της έντασης, μία ημέρα μετά την πρώτη δημόσια εμφάνιση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν έπειτα από σχεδόν τρεις εβδομάδες.
Το γενικό επιτελείο εθνικής Άμυνας της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι στις 07:41 τοπική ώρα δέχθηκε πυρά φυλάκιο στα σύνορα.
Κατά την ίδια πηγή, Νοτιοκορεάτες στρατιωτικοί ανταπέδωσαν πυροβολώντας δύο φορές. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Έπειτα από εβδομάδες φημών και σεναρίων για το πού βρισκόταν ο Κιμ και για την κατάσταση της υγείας του, τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας μετέδωσαν χθες ότι ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας εγκαινίασε εργοστάσιο λιπασμάτων. Επρόκειτο για την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από την 11η Απριλίου.
Αν ανταποκρινόμαστε στα λάθη που όλοι μας κάνουμε με ηρεμία, αν τα αναλύουμε, μαθαίνουμε από αυτά και προσαρμοζόμαστε αναλόγως, μπορούμε να μετατρέψουμε τις αποτυχίες σε νίκες
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.