Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κιμ Γιονγκ Ουν: Η ανάλυση της επανεμφάνισης του και οι φήμες για το εργοστάσιο

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η ανάλυση της επανεμφάνισης του και οι φήμες για το εργοστάσιο

Μυστηριώδης όσο και η εξαφάνισή του από τη δημόσια σφαίρα για τρεις εβδομάδες ήταν η επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν το Σάββατο.

Μυστηριώδης όσο και η εξαφάνισή του από τη δημόσια σφαίρα για τρεις εβδομάδες ήταν η επανεμφάνιση του Κιμ Γιονγκ Ουν το Σάββατο.

Μετά από εβδομάδες απουσίας, με τις φήμες για την υγεία του να οργιάζουν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εμφανίστηκε σε εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.

Η Πιόνγιανγκ δεν παρείχε κάποια εξήγηση για την υγεία του Κιμ ούτε για το πού βρισκόταν τόσο καιρό.

Το breakdown της επανεμφάνισης του Κιμ Γιόνγκ Ουν

Στις φωτογραφίες από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, το KCNA, και από την εφημερίδα Rodong Sinmun, o Κιμ Γιόνγκ Ουν φαίνεται να είναι πάντως σε καλή κατάσταση.

Κόβει την κορδέλα των εγκαινίων, γελάει μαζί με άτομα του περίγυρού του ενώ ο φακός τον συνέλαβε να επιδίδεται σε ένα από τα αγαπημένα του χόμπι, το κάπνισμα.

«Ο ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Σουντσόν», ανέφερε τηλεγράφημα του KCNA.

«Παρέστη στην τελετή» και «όλοι οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με ζητωκραυγές» όταν εμφανίστηκε, σύμφωνα με το κείμενο αυτό. Περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και «ενημερώθηκε για τη διαδικασία παραγωγής», ανέφερε ακόμη το πρακτορείο

Αν και εξήγηση για την απουσία του δεν δίνεται, το μήνυμα της ξαφνικής επανεμφάνισής του είναι ξεκάθαρο από τη μυστικοπαθή κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας: ο Κιμ είναι ο ανώτατος ηγέτης και έχει απόλυτα τον έλεγχο της χώρας.

Το επίκεντρο της δημοσιότητας

Στο σημερινό φύλλο της Rodong Sinmun, το θέμα της επανεμφάνισης του Κιμ καλύπτει την πρώτη και τη δεύτερη σελίδα. Δημοσιεύονται παράλληλα τουλάχιστον 10 έγχρωμες φωτογραφίες του βορειοκορεάτη ηγέτη.

Οι πιο προσεκτικοί παρατήρησαν ένα πράσινο ηλεκτρικό καρτ, που είχε χρησιμοποιήσει στις μετακινήσεις του ο υπέρβαρος Κιμ το 2014. Κατά τ’ άλλα, δεν υπήρχε κάτι που να δείχνει ότι δεν είναι καλά στην υγεία του.

Ένας Νοτιοκορεάτης ειδικός ανέφερε στο Reuters ότι η ξαφνική επιστροφή του Κιμ ήταν «μέρος της στρατηγικής του να γίνει το επίκεντρο των ΜΜΕ παγκοσμίως χωρίς να κάνει κάποια δοκιμή πυρηνικού πυράυλου».

Ποιοι ήταν μαζί με τον Κιμ

Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης η αδελφή του Κιμ, η Κιμ Γιο Τζονγκ, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Μαζί του ήταν οι πιο στενοί συνεργάτες του: ο Πακ Πονγκ Γιου, εκπρόσωπος του Κιμ για τα εσωτερικά, και ο Κιμ Γιάε Ριόνγκ, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας.

Το μυστικό πίσω από το εργοστάσιο

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το εργοστάσιο λιπασμάτων είναι στην πραγματικότητα πυρηνικό εργοστάσιο, όπου η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει το νέο της όπλο κατά της ανθρωπότητας.

Το εργοστάσιο αυτό βρίσκεται στην Σουντσόν, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια από την Πιόνγιανγκ, και χτίζεται από το 2017.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κιμ και ο περίγυρός του το επισκέπτονται.

Σύμφωνα με τo Center for Nonproliferation Studies της Καλιφόρνια, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι στο εργοστάσιο αυτό γίνεται απόσπαση ουρανίου. Το ουράνιο είναι εξάλλου υποπροϊόν της παραγωγής φωσφορικού λιπάσματος.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024