Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό στην εμπόλεμη Λιβύη
Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού στην εμπόλεμη χώρα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν γυναίκα 85 ετών. Μεταθανάτια διάγνωση Το Κέντρο εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διάγνωση πως η ηλικιωμένη έπασχε από την ασθένεια COVID-19 έγινε μεταθανάτια. Την Τρίτη, […]
Το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τον πρώτο θάνατο στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού στην εμπόλεμη χώρα, διευκρινίζοντας ότι το θύμα ήταν γυναίκα 85 ετών.
Μεταθανάτια διάγνωση
Το Κέντρο εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ότι η διάγνωση πως η ηλικιωμένη έπασχε από την ασθένεια COVID-19 έγινε μεταθανάτια.
Την Τρίτη, το Κέντρο ανακοίνωσε τον εντοπισμό δύο ακόμη κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, γεγονός που αύξησε σε 10 το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα.
Η διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) κήρυξε στα μέσα του Μαρτίου κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας: το κλείσιμο των αεροδρομίων, των συνόρων, των τεμενών, των σχολείων, την απαγόρευση των συναθροίσεων και των κινήσεων προσώπων από τη μια πόλη στην άλλη, καθώς και την επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Ακόμη, η κυβέρνηση αποφάσισε οι εργάσιμες ώρες να περιοριστούν από τις 09:00 ως τις 14:00.
Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κοροναϊό στη Λιβύη εντοπίστηκε την 24η Μαρτίου. Επρόκειτο για 74χρονο που είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.
Εκτακτα μέτρα
Τόσο η ΚΕΣ όσο και η παράλληλη κυβέρνηση, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που συνδέεται με τον αυτοαποκαλούμενο Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανήγγειλαν έκτακτα μέτρα ήδη πριν τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην εμπόλεμη χώρα, όπου το σύστημα υγείας έχει διαλυθεί έπειτα από χρόνια πολέμου και χαοτικών συγκρούσεων.
Αύριο Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος αφότου οι δυνάμεις του Χάφταρ άρχισαν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις με στόχο να κυριεύσουν την πρωτεύουσα Τρίπολη.
Προχθές Τετάρτη, οι εχθροπραξίες συνεχίζονταν, με βομβαρδισμούς του πυροβολικού αδιακρίτως σε περιοχή της πρωτεύουσας που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι.
«Να ανασταλεί η ένοπλη σύρραξη»
Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ στη Λιβύη κάλεσε την ίδια ημέρα να ανασταλεί η ένοπλη σύρραξη για να μπορέσουν οι αρχές να αντιμετωπίσουν την επιδημία.
Στη μάχη για την Τρίπολη έχουν χαθεί χιλιάδες ζωές, χιλιάδες άλλοι αντιμαχόμενοι και πολίτες έχουν τραυματιστεί, ενώ έχουν εκτοπιστεί πάνω από 150.000 κάτοικοι.
Η ένοπλη σύρραξη στη Λιβύη συνεχίζεται παρ’ όλες τις διεθνείς εκκλήσεις και προσπάθειες να βρεθεί λύση και να κηρυχθεί εκεχειρία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Ρωσία κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς οι πλημμύρες σαρώνουν την περιοχή Νταγκεστάν
- Super League 2: Καλαμάτα – Ηρακλής στο ΟΑΚΑ για το Super Cup
- Ενοίκια: Όλες οι αλλαγές που θα ισχύσουν από 1η Απριλίου
- Μάνος Χατζιδάκις: Ακυκλοφόρητο έργο του θα κυκλοφορήσει από την Panik
- Μεταναστευτικό και θαλάσσιες ζώνες στο επίκεντρο των συνομιλιών του Γεραπετρίτη στη Βεγγάζη
- Τέμπη: Αντίθετος ο Πλακιάς στο ενδεχόμενο αλλαγής αίθουσας για τη δίκη – «Όποιος το κάνει θα με βρει απέναντι»
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στον Ρέντη στον δεύτερο ημιτελικό των playoffs
- Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο αυτοψιών για τους σεισμούς στο Άγιον Όρος – Τι λένε οι ειδικοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 28.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniil-silantev-MrdCtp7qsrM-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442