Μπρούνο Λε Μερ: Δεν θα ανεχθούμε καμία απειλή κατά Κύπρου – Ελλάδας
«Ουδεμία απειλή κατά Κύπρου κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή» προειδοποιεί ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρινό Λε Μερ
«Ουδεμία απειλή κατά της κυπριακής και της ελληνικής κυριαρχίας θα γίνει αποδεκτή» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λε Μερ.
Μιλώντας για τη σημασία του αγωγού EastMed για την Ευρώπη, αλλά και τις εντάσεις που δημιουργεί η εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών στην Ανατολική Μεσόγειο σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «τόσο η Γαλλία, όσο και η ΕΕ στο σύνολό της έχουν σθεναρά υποστηρίξει την Αθήνα και τη Λευκωσία έναντι αυτών των απειλών».
Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών
Ο Λε Μερ αναγνώρισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο και μπορεί πλέον να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία . «Η χώρα ξαναβρήκε την οδό της ανάπτυξης και η ανεργία μειώνεται. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Αυτό είναι καλό νέο. Αυτό θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα βελτιώσει τα φορολογικά έσοδα. Άλλωστε η κατάσταση του τραπεζικού τομέα βελτιώνεται. Η χώρα τα κατάφερε στις προσπάθειες που απαιτήθηκαν από τους Έλληνες πολίτες και τις δημόσιες αρχές», ανέφερε.
Παράλληλα, επισήμανε την πρόκληση να αποκτήσει σταθερή ανάπτυξη, να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις, αλλά και να επιδείξει «δημοσιονομική σοβαρότητα».
Το πρωτογενές πλεόνασμα
Σχετικά με τη μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα δήλωσε πως «η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν αναλάβει σοβαρές δεσμεύσεις. Με ευχαρίστησή μου είδα ότι η Ελλάδα μπορούσε να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2018 κατόπιν απόφασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Πάντως, τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας πρέπει να γίνουν περισσότερο βιώσιμα. Η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Έχει σεβαστεί τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2018 και πρέπει να συνεχίσει έτσι».
Ο κ. Λε Μερ κάλεσε μαζί με το Ελληνογαλλικό Οικονομικό Φόρουμ τις γαλλικές επιχειρήσεις να αναλάβουν μεγαλύτερες δεσμεύσεις στην Ελλάδα και να υποστηρίξουν την εκσυγχρονιστική πολιτική της χώρας που ακολουθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζον Μπον Τζόβι: Η εξωπραγματική αμοιβή στο πρώτο του συμβόλαιο και το Star Wars – «Το βρήκα»
- Τραμπ: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς 12 δισ. δολάρια στους αγρότες
- ΠΑΟΚ – Πριεβίζντα 101-70: Νίκη υπό την παρουσία του Μυστακίδη (vid)
- Ηράκλειο: Οδηγός μηχανής παρέσυρε και χτύπησε γυναίκα, σκότωσε τον σκύλο της και εξαφανίστηκε
- Εργασία: Οι κλάδοι που θα κάνουν τη διαφορά σε συνθήκες και μισθούς
- ΑΕΚ – Λέβιτσε 99-88: Ξέσπασε στην παράταση και προκρίθηκε ως πρώτη (vid)
- Deals σε ενέργεια και άμυνα εξετάζουν η Ρωσία με την Ινδονησία
- Netflix: Επιστρέφει στον μεγάλο δανεισμό για να αποκτήσει τη Warner Bros — Η πιο τολμηρή κίνηση στην ιστορία της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Αγρότες: Η στιγμή που άνδρας των ΜΑΤ πετάει δακρυγόνα στο πλήθος στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/image-1-130x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442