Κούρδοι : Ο Τραμπ συζητούσε με τον Ερντογάν και ο τουρκικός στρατός παραβίαζε την εκεχειρία
Την ώρα που συζητούσαν στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυαν επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, παραβιάζοντας τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, υποστηρίζουν οι Κούρδοι.
Η οργάνωση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) κατηγόρησε χθες Τετάρτη την Τουρκία ότι εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Ταλ Ταμρ της Συρίας, παραβιάζοντας κατάφωρα τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, την ώρα μάλιστα που Τραμπ και Ερντογάν συναντώνταν στον Λευκό Οίκο.
Κατά της χριστιανικής Ταλ Ταμρ
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης» μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, «οι τουρκικές [ένοπλες] δυνάμεις εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον της κατά πλειονότητα χριστιανικής πόλης Ταλ Ταμρ, προκαλώντας μαζικό εκτοπισμό των κατοίκων, κατά σαφή παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας», ανέφερε μέσω Twitter ο Μαζλούμ Αμπντι, αξιωματικός των ΣΔΔ,
Ο Αμπντι είναι αξιωματικός των ΣΔΔ, της συμμαχίας κουρδικών και αραβικών πολιτοφυλακών που αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις της Τουρκίας έχουν καταλάβει 1.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους μετά την εκεχειρία.
Επίθεση σε γιατρούς
Οι ΣΔΔ είχαν ήδη προ ημερών κατηγορήσει σύρους αντάρτες που εξοπλίζει και υποστηρίζει η Τουρκία πως διέπραξαν επίθεση εναντίον ομάδας γιατρών διεθνούς οργάνωσης αρωγής στην Ταλ Ταμρ.
Η Τουρκία προχώρησε σε εισβολή στη βορειοανατολική Συρία τον περασμένο μήνα για να απωθήσει τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), τους κούρδους πολιτοφύλακες που αποτελούν τη βασική συνιστώσα των ΣΔΔ, τους οποίους η Αγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκράτες».
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442