Η Μαρία Παπαγεωργίου με την κιθάρα της στο Μουσείο Γουλανδρή
Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30
Η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται με την κιθάρα της αγκαλιά στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, με μία διαφορετική μουσική παράσταση, τραγουδώντας ελληνικά και ξένα κομμάτια σε «χρόνο Ενεστώτα», την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στις 20.30.
Με τρεις προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της (Όμορφοι & Ηττημένοι, Άβουλο Θεριό & Μνήμη), το άλμπουμ 4 Χρόνια Δευτέρα που ηχογραφήθηκε ζωντανά, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο Αλληλογραφία, στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο μία ξεχωριστή παράσταση.
Τραγουδώντας σε «χρόνο Ενεστώτα», απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη: το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά.
Οι διαδρομές των τραγουδιών – ελληνικών και ξένων – χιαστί και η παρουσίασή τους ενστικτώδης, εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις. Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με τους Portishead και ο Νίκος Παπάζογλου με τον Παύλο Παυλίδη, ανάμεσα στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Λέσβου και του Πόντου, με κεντρικό σταθμό τα δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας, αλλά και καινούρια ακυκλοφόρητα κομμάτια.
Η μοναδική ερμηνεύτρια που πάλλεται σε κάθε νότα και βιώνει κάθε λέξη των τραγουδιών που επιλέγει, μας καλεί να ελευθερώσουμε τη φωνή που κρύβουμε μέσα μας, να τραγουδήσουμε παρέα, να αποδεχτούμε τη μοναξιά μας, να βάλουμε τον «Σπόρο» μας σε ένα παράτολμο ταξίδι και να δούμε μαζί της «αυτό που βλέπουν τα πουλιά».
Σχετικά με τη σειρά συναυλιών Συναισθησία: ο ήχος των χρωμάτων
Στο πλαίσιο της νέας σειράς συναυλιών με τίτλο Συναισθησία, η μουσική ντύνεται με χρώματα στο μουσείο. Μία φορά τον μήνα, εναλλακτικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής παρουσιάζουν στο Αμφιθέατρο τις δικές τους μελωδίες σε συνδυασμό με τα ακούσματα και τις αναφορές που καθόρισαν τον ήχο τους. Μία σειρά μουσικών παραστάσεων που έχουν δομηθεί ως προσωπικές εκθέσεις με θέμα τη μουσική.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας