Εκφοβισμός δημοσιογράφων και βουλευτών της αντιπολίτευσης, ποινικοποίηση της κριτικής. Ετσι λειτουργούν τα καθεστώτα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με την κυβέρνηση είναι (;) συμπτωματική
Κεμζούρα: «Ήταν ένα σοκ η αποχώρηση Μπλατ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε»
Ο Κεστούτις Κεμζούρα στις πρώτες του δηλώσεις μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε ότι ήταν ένα ισχυρό σοκ, αλλά οφείλει να συνεχίσει και να προχωρήσει ο Ολυμπιακός.
Ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε στην λιθουανική ιστοσελίδα «15min.lt», ότι σοκαρίστηκε από τα νέα της απόλυσης του Ντέιβιντ Μπλατ, προσθέτοντας ότι ο Ολυμπιακός του ζήτησε καταρχάς να καθίσει στον πάγκο για τους δύο επόμενους αγώνες.
Ο Λιθουανός κόουτς τόνισε μεταξύ άλλων πως ήταν αναπάντεχη η αποχώρηση του Μπλατ από τον Ολυμπιακό, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ερυθρόλευκοι πρέπει να προχωρήσουν, καθώς η σεζόν έχει πολύ μέλλον μπροστά της.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Σοκαρίστηκα, όπως πιστεύω και όλοι. Ήταν αναπάντεχο» δήλωσε αρχικά ο Κεμζούρα, για να συμπληρώσει: «Φυσικά η ομαδα δεν έπαιζε όπως όλοι περίμεναν, αν και υπήρχαν πολοί λόγοι για αυτό. Δε θα πω κάτι καινούριο, αλλά προετοιμαζόμασταν με μισή ομάδα λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όταν ήρθαν όλοι, χρειαστήκαμε χρόνο για να καταλάβουν όλοι πού βρισκόμαστε.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ήθελε αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά κι εμείς ήμασταν δυσαρεστημένοι και σκεφτόμασταν τι αλλαγές θα κάνουμε. Πιστεύαμε ότι θα είχαμε περισσότερο χρόνο, αλλά οι Ιδιοκτήτες το είδαν διαφορετικά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι για αυτό. Για αυτό είναι οι ιδιοκτήτες και εμείς πρέπει να ζήσουμε με αυτές τις αποφάσεις. Ήταν σοκ, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε».
Στη συνέχεια ο Κεμζούρα είπε: «Μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα για τα δύο επόμενα παιχνίδια. Αυτό είναι το καθήκον, αν γίνει κάτι πρέπει να είμαι έτοιμος. Έπρεπε να αναλάβω και να συνεχίσω να δουλεύω».
Για την την σχέση του με τον Μπλατ: «Ο Ντέιβιντ μας έφερε στην ομάδα και του είμαι ευγνώμων, όπως και για πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Μου έδωσε πολλά, αλλά η κατάσταση τώρα είναι τέτοια που δεν γίνεται να τα πετάξω όλα».
Με γκολ του Σέσκο στο 90'+6' η Γιουνάιτεντ απέφυγε την ήττα κόντρα στη Γουέστ Χαμ (1-1) όμως και κρατήθηκε στην 4η της βαθμολογίας, μετά το 2-2 της Τσέλσι με τη Λιντς.
Η Τσέλσι ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 ως το 66′, όμως η Λιντς έκανε μεγάλη επιστροφή στο Στάμφορντ Μπριτζ αποσπώντας 2-2, για την 26η αγωνιστική της Premier League. Έχασαν έδαφος για την 4άδα οι μπλε.
Παίκτες όπως ο Τζέιμς, ο Μίροτιτς, ο Μπλοσομγκέιμ αλλά και ο Ντιαλό κάθε άλλο παρά σίγουροι θα πρέπει να θεωρούνται στη Μονακό, παρά το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας Αλβέρτος προσπαθεί να βρει