Θεοδωρικάκος: Η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού είναι όνειρο πολλών γενεών
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξέφρασε την Βεβαιότητα ότι «το όνειρο πολλών γενεών» για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό «θα το δούμε να γίνεται πράξη»
Βεβαιότητα ότι «το όνειρο πολλών γενεών» για απομάκρυνση των φυλακών από τον Κορυδαλλό «θα το δούμε να γίνεται πράξη», όπως δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντηση που είχε με τον νέο δήμαρχο της πόλης, Νίκο Χουρσαλά.
Διαβάστε επίσης: Μεταφέρονται στην πρώην βάση του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο
«Η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και έχουν συνδράμει όλες οι κυβερνήσεις σε αυτόν τον τομέα όπως έχουν συνδράμει και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Αλλά αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη», τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος.
Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού, ο κ. Χουρσαλάς έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, όπως η έλλειψη προσωπικού, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου, η έλλειψη σχολικών αιθουσών, η έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας, το ζήτημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό και το πρόβλημα παραβατικότητας στο Σχιστό, ενώ για την απομάκρυνση τω φυλακών, έκανε λόγο για πάνδημο αίτημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ελ. Βενιζέλος»: Δεκάδες ακυρώσεις σε πτήσεις λόγω του πολέμου στο Ιράν – Οι προορισμοί που επηρεάζονται
- Κίνηση στους δρόμους: Απροσπέλαστος ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
- Ψάχνεις value-for-money τηλεόραση; Σου έχουμε 3+1 επιλογές!
- Η Τζένιφερ Γκάρνερ αποκαλύπτει «την πιο σημαντική ταινία στην οποία έχει συμμετάσχει ποτέ»
- Βουλή: Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τη ψήφο των αποδήμων με το βλέμμα στραμμένο στη Μέση Ανατολή – Ομιλίες πολιτικών αρχηγών
- Εξ αναβολής παιχνίδια στη Super League: Δύσκολες αποστολές για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Κύπρος: Στο νησί οι φρεγάτες Κίμων και Ψαρά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442