Έκθεση σχεδίων «Εργόχειρα» της Ελένης Γλύνη στο Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
Οι εύθραυστες, ασκητικές μορφές της Ελένης Γλύνη μάς καλούν να ανακαλύψουμε τον μίτο του κόσμου της δημιουργού, έναν κόσμο δομημένο με το πιο απλό μέσο, το μολύβι, που άλλοτε μοιάζει με εργόχειρο πλεκτό και άλλοτε θυμίζει ταπισερί.
Η Ελένη Γλύνη δημιουργεί ανθρώπινα εργόχειρα με τη βοήθεια μιας λεπτής, σφιχτοπλεγμένης γραμμής. Ονειρικές φιγούρες ενός άχρονου χώρου, οι χαρακτήρες που πλάθει αποπνέουν βαθιά πνευματικότητα, τυλιγμένοι στην ανέμη του στιβαρού της σχεδίου. Με νήμα την άκρη της γραφίδας της, οι μορφές της ανακαλούν με μια ανάστροφη πορεία τις αρχέγονες δημιουργικές προσπάθειες του ανθρώπου, τότε που μοτίβα από το υφάδι του αργαλειού μεταφέρονταν στις ζωγραφικές παραστάσεις των νεολιθικών και των γεωμετρικών αγγείων.
Οι εύθραυστες, ασκητικές μορφές της Ελένης Γλύνη μάς καλούν να ανακαλύψουμε τον μίτο του κόσμου της δημιουργού, έναν κόσμο δομημένο με το πιο απλό μέσο, το μολύβι, που άλλοτε μοιάζει με εργόχειρο πλεκτό και άλλοτε θυμίζει ταπισερί.
Η Ελένη Γλύνη σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφική με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη και νωπογραφία με τον Παύλο Σάμιο. Έχει στο ενεργητικό της τρεις ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις κι έχει φιλοτεχνήσει εικαστικές εκδόσεις για δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει ως τις 5 Μαΐου, είναι την Τρίτη 19 Μαρτίου, ώρα 17.30. Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας