Οριστικά στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας θα τεθεί η Εθνική μας ομάδας στην κλήρωση για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει στις 16 Μαρτίου στην πόλη Σενζέν της Κίνας. Με τις δύο νίκες που έκανε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στους τελευταίους δύο αγώνες των προκριματικών (με Γεωργία και Γερμανία), κατάφερε να διατηρήσει την 8η θέση
Κι αυτό γιατί η Κίνα μεν, όπως ανακοινώθηκε θα είναι επικεφαλής σε ένα γκρουπ, αλλά ο αποκλεισμός της Σλοβενίας επέτρεψε στην Ελλάδα να είναι ουσιαστικά η 7η ομάδα της πρώτης 8άδας που θα δηλώσει παρούσα στη διοργάνωση κι έτσι, θα μπει στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση.
Η διαφορά από την Αυστραλία, με δεδομένο ότι αφαιρέθηκε η χρονιά 2011 ήταν τελικά ελάχιστη, αλλά οι δύο νίκες που έγιναν με την Γεωργία και την Γερμανία επέτρεψαν στην Εθνική να κρατήσει την 8η θέση και να τεθεί επικεφαλής ομίλου στο Παγκόσμιο της Κίνας.
Οι υπόλοιπες ομάδες που θα μπουν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας είναι:
ΗΠΑ, Ισπανία, Γαλλία, Σερβία, Αργεντινή, Λιθουανία και η Κίνα ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης.
Τέλος να σημειώσουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί από τις 31 Αυγούστου ως τις 15 Σεπτεμβρίου το ερχόμενο καλοκαίρι, σε οκτώ πόλεις της Κίνας.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.