Σεισμός στα μικρασιατικά παράλια: 10 τραυματίες στην Τουρκία – Χωρίς προβλήματα η Λέσβος
Δεν καταγράφηκαν ζημιές στη Λέσβο μετά την έντονη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Τετάρτη με επίκεντρο τα μικρασιατικά παράλια 52 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης
Δεν καταγράφηκαν ζημιές στη Λέσβο μετά την έντονη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ την Τετάρτη έτσι όπως τελικά μετρήθηκε από το Γεωδυναμικό ινστιτούτο Αθηνών, με επίκεντρο τα μικρασιατικά παράλια 52 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Μυτιλήνης και εστιακό βάθος τα 28.9 χιλιόμετρα.
Στη περιοχή όμως του ‘Αϊβατζικ της Τουρκίας, απέναντι από τη βόρεια Λέσβο, όπου ήταν και το επίκεντρο του σεισμού, 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν ενώ σημειώθηκαν πολλές καταρρεύσεις αγροικιών, παλιών σπιτιών και μιναρέδων σε τζαμιά.
Σημειώνεται ότι με επίκεντρο στην ίδια περιοχή υπήρξε μια έντονη σεισμική διεργασία στο διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου του 2017. Πάντως όπως υποστηρίζουν ειδικοί καμία σχέση δεν έχει το ρήγμα αυτό, με εκείνο που έδωσε τον καταστροφικό σεισμό της Βρίσας τον Ιούλιο του 2017.
Τον χθεσινό σεισμό ακολούθησε έντονη μετασεισμική δραστηριότητα με πάνω από 50 μετασεισμούς, έντασης ενός έως και 3,3 Ρίχτερ ο μεγαλύτερος. Το γεγονός αυτό κάνει τους ειδικούς να θωρούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται κανονικά και το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
- Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει την εξυπηρέτηση πελατών
- Παράνομη διακίνηση ζώων συντροφιάς: Πλαστά διαβατήρια, εικονικοί ιδιοκτήτες και 488 υποθέσεις μέσα σε δύο χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442