Προσφυγή στον ΟΗΕ προαναγγέλλουν οι παμμακεδονικές οργανώσεις
«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία» τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, προαναγγέλλοντας προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς
Άμεση ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μετά την υπερψήφιση από το ελληνικό κοινοβούλιο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όπως ξεκαθαρίζει ο πρόεδρός της, Γιώργος Τάτσιος, ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ προαναγγέλλει προσφυγές σε ΟΗΕ και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
«Η κυβέρνηση επισφράγισε μία συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα νατοϊκά και αμερικανικά συμφέροντα, δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τάσσεται υπέρ της βαρβαρότητας εναντίον των λαών» τονίζει, μιλώντας στο Sputnik, ο ίδιος. Παράλληλα, επαναλαμβάνει την ανάγκη αποτροπής της συμφωνίας, ενώ εκφράζει τη λύπη του για το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.
«Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να δεχθεί ποτέ αυτή τη συμφωνία» τονίζει ο κ. Τάτσιος, προαναγγέλλοντας προσφυγές σε διεθνείς οργανισμούς. «Στόχος είναι να καταφέρουμε να την ακυρώσουμε» σημειώνει, μιλώντας στο ίδιο μέσο.
Ωστόσο, δεν παραλείπει να ξεκαθαρίσει ότι αντίστοιχες προσφυγές αναμένεται να κατατεθούν και στα ελληνικά δικαστήρια, όπως το Συμβούλιο της Επικρατείας και τον Άρειο Πάγο. «Έχουν τελεστεί ποινικά δικαιώματα» αναφέρει, ενώ θέτει ζητήματα αντισυνταγματικότητας καθώς, όπως εξηγεί, «η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί τη λαϊκή κυριαρχία».
«Ο λαός έλεγε άλλο και η κυβέρνηση έπραξε άλλο» υποστηρίζει χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Sputnik.
- Μπορεί η κηπουρική να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη;
- Στερεύει η Ελλάδα από εργατικά χέρια; – Σε ποιους κλάδους καταγράφονται ελλείψεις
- Δύο ανήλικοι και ένας 18χρονος ξυλοκόπησαν και λήστεψαν διανομέα στην Αργυρούπολη
- Συνταγή: Muffins με βατόμουρα και λευκή σοκολάτα
- Μέτρα για πνευματική ιδιοκτησία και επάρκεια φαρμάκων στην Ευρώπη
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα της εισαγγελέως για τους 42 κατηγορούμενους
- Ιντιάνα: Μπλόκο στον Τραμπ και από Ρεπουμπλικανούς για τον ανασχεδιασμό του εκλογικού χάρτη
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442