Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Με 153 «Ναι» ψηφίστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών

Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές, με αποτέλεσμα να εγκριθεί με 153 ψήφους.

Με 153 ψήφους εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από την Ολομέλεια της Βουλής. Εκτός των 145 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ακόμη 8 βουλευτές.

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, είπαν οι: Κατερίνα Παπακώστα, Σπύρος Δανέλλης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Σπύρος Λυκούδης, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Ελενα Κουντουρά.

Μεταξύ των «Όχι» που δημιούργησαν αίσθηση ήταν η ψήφος του Γιώργου Αμυρά, καθώς και του Βασίλη Κόκκαλη.

«Παρών» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Συνοπτικά, στην ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, σε σύνολο 300 βουλευτών, 153 ψήφισαν «ναι», 146 «όχι» και ένας δήλωσε «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα της ψηφοφορίας, επεισόδιο δημιούργησε η Χρυσή Αυγή, διά του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ενώ πανό σήκωσε ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης.

«Η Ελλάδα έχει ρόλο, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί, κατά τον καλύτερο τρόπο, η Συμφωνία των Πρεσπών», είναι η φράση με την οποία ο αν. υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος έκλεισε την συζήτηση στην Ολομέλεια.

Όπως ενημέρωσε την Εθνική Αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, η συζήτηση στην Ολομέλεια διήρκησε 38,5 ώρες και μίλησαν 200 βουλευτές συνολικά, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών αρχηγών, των εισηγητών, ειδικών αγορητών κ.λπ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024