Θεσσαλονίκη – Σποράδες με πλοίο από 15 Ιουνίου
Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά 10 το πρωί από Θεσσαλονίκη, ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19.15
Την έναρξη του δρομολογίου στις 15 Ιουνίου που θα συνδέει ακτοπλοϊκά τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, με απευθείας ανάθεση της γραμμής στην εταιρεία Golden Star Ferries.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό δεν έγινε με απευθείας ανάθεση αλλά βάσει του άρθρου 7 του νόμου 2932 για τις δρομολογήσεις των πλοίων το οποίο προβλέπει τη δυνατότητα έκτακτης δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη εκτάκτων συγκοινωνιακών αναγκών.
Η σχετική απόφαση θα υπογραφεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Ιουνίου.
Ο πλοιοκτήτης της εταιρείας, Γιώργος Στεφάνου, εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη θετική έκβαση στο αίτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, αναφέροντας ότι «ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής ενήργησε με δυναμικότητα -όπως και ο υφυπουργός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου- και τελικά αποφάσισε σήμερα να δοθεί με απευθείας ανάθεση το δρομολόγιο στην εταιρεία και να ικανοποιηθεί συγχρόνως ένα πάγιο αίτημα τόσο των φορέων της Θεσσαλονίκης όσο και των νησιών των Β. Σποράδων».
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Στεφάνου σημείωσε πως «από Δευτέρα ανοίγουμε τα πλάνα και εντατικοποιούμε τις προσπάθειες για να ξεκινήσουμε τα δρομολόγια στις 15 Ιουνίου».
«Πρόκειται για πολύ σύγχρονα πλοία, δυο καινούργια αποκτήματα της εταιρείας, το Super speed και το Super cat ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα έχουμε τριμαράν με μεγάλες δυνατότητες» επεσήμανε ο κ.Στεφάνου και τόνισε ότι «οι τιμές των εισιτηρίων θα παραμείνουν ίδιες παρόλο που έχουν αυξηθεί τα καύσιμα, δηλαδή 60 ευρώ η απλή μετάβαση και 108 ευρώ μετ’επιστροφής».
Το πλοίο θα αναχωρεί καθημερινά 10 το πρωί από Θεσσαλονίκη, ενώ η ώρα άφιξης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης κατά την επιστροφή, θα είναι στις 19.15.
- Ηράκλειο: Πτώμα γυναίκας σε προχωρημένη σήψη εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο
- Κώστας Κακκαβάς: Έγινε 90 χρόνων – Η αδημοσίευτη φωτογραφία
- To νέο Gemini ικανοποίησε τους επενδυτές – Η Google ξεπέρασε την Apple σε αξία
- Γιούρτσεβεν: «Ο Γιαννακόπουλος μας δίνει θάρρος για να κάνουμε περισσότερα»
- Πώς να αναζητήσετε τα χαμένα ένσημα
- Πετρούσεφ: «Υπήρξε ενδιαφέρον από τη Χάποελ, αλλά…»
- IRIS: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ αγορές σε φυσικά καταστήματα στον πρώτο μήνα υποχρεωτικής εφαρμογής
- Ιράν: Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ενάντια στην ακρίβεια – Σκληρή καταστολή, αύξηση των νεκρών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 09.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442