Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Γ. Μπουτάρη στην Αθήνα
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίαζε εκτάκτως, μετά την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συγκέντρωση συμπαράστασης στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη έξω από το δημαρχείο Αθήνας.
Την ίδια ώρα συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας με πρόταση που φέρνει για ψήφιση με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην πρόσφατη εκδήλωση για την γενοκτονία των Ποντίων.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε: «Συνεδριάζουμε σήμερα για ένα ζήτημα, για το οποίο πιστέψτε με, θα ευχόμουν να μην συνεδριάζαμε ποτέ: για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, δημάρχου της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Ματαιοπονούν όσοι επιδιώκουν με κοινωνιολογικές, εθνολογικές ή όποιες άλλες προσεγγίσεις να αναζητήσουν τις αιτίες της συνεχώς ογκούμενης βίας στη σημερινή Ελλάδα. Η βία, υπό τον μανδύα της «δυναμικής διεκδίκησης», νομιμοποιήθηκε μέσα στην καρδιά της κρίσης. Εθνικιστικά και λαϊκίστικα ρεύματα, συναντήθηκαν με την ημιμάθεια και την συνωμοσιολογία και βαφτίστηκαν «αντισυστημικά»».
«Θα ήθελα να κάνω μία παρατήρηση: εκείνοι που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία του κλίματος μίσους στην ελληνική κοινωνία, οι ηθικοί αυτουργοί, οι ιδεολογικοί καθοδηγητές εκείνων που επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, επέλεξαν να είναι απόντες από τη σημερινή συνεδρίαση» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, συμπληρώνοντας πως «φαινόμενα αντικοινοβουλευτισμού, που συγκεκριμενοποιούνται με προσωπικές επιθέσεις σε φορείς πολιτικών αξιωμάτων, συναντήθηκαν με την δυσανεξία απέναντι σε αυτούς που μπορεί να έχουν μία διαφορετική γνώμη. Με αυτά ήρθε αντιμέτωπος ο Γιάννης Μπουτάρης».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.