Απάντηση του ΠΑΟ στην ανακοίνωση του Αστέρα
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, παραθέτοντας το βούλευμα του Συμβουίου Εφετών Αθηνών που θα εκδικαστεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο Μποροβήλος και Μπάκος είναι κατηγορούμενοι για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποστελέσματος αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό.
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή ο Αστέρας Τρίπολης, παραθέτοντας το βούλευμα του Συμβουίου Εφετών Αθηνών που θα εκδικαστεί στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο Μποροβήλος και Μπάκος είναι κατηγορούμενοι για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποστελέσματος αγώνα και παράνομο στοιχηματισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Σταύρο Κοντονή, στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ και στον Αθλητικό Εισαγγελέα, κ.Σημιτζόγλου:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς: Διοίκηση Αστέρα Τρίπολης
Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Κοντονή
Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ
Αθλητικό Εισαγγελέα κ. Σημιτζόγλου
Απαντούμε, παραθέτοντας περιληπτικά το τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου κατά των Μποροβήλου και Μπάκου για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού, για τους αγώνες: Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης (27/2/2011), Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός (28/3/2010), Καβάλα – Αστέρας Τρίπολης (6/3/2011), Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα (19/2/2011).
Ενδεικτικά, σύμφωνα με το Βούλευμα:
1ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός Βόλου, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) προσέγγισαν τον Αχιλλέα Μπέο Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, στον οποίον «προσέφεραν ως δώρο» πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (500.000) σε μετρητά, προκειμένου οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του, -κατά τη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα-, να εμφανίσουν «εσκεμμένη και μεθοδευμένη ήσονα απόδοση (…) στόχος που τελικά επετεύχθη».
2ον) Το ίδιο προσπάθησαν οι συγκατηγορούμενοι, προσεγγίζοντας τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη, στον οποίο προσέφεραν ως δώρο χρηματικό ποσό πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (500.000) για μειωμένη απόδοση των ποδοσφαιριστών της Καβάλας στον μεταξύ τους αγώνα, στόχος που δεν επετεύχθη.
3ον) στον αγώνα Αστέρας Τρίπολης – Πανθρακικός, ο κατηγορούμενος Γιώργος Μποροβήλος, «γνωρίζοντας ότι ο αγώνας ήταν χειραγωγημένος (στημένος) για στοιχηματικούς σκοπούς (…) και γνωρίζοντας εκ των προτέρων το αποτέλεσμα (…) στοιχημάτισε μέσω παράνομων πρακτόρων στοιχήματος (…) σε αλλοδαπές στοιχηματικές εταιρείες (…) με αποτέλεσμα να κερδίσει μεγάλου ύψους περιουσιακά οφέλη από παράνομο στοιχηματισμό».
4ον) στον αγώνα Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης, οι δύο συγκατηγορούμενοι (Μποροβήλος – Μπάκος) «προσέφεραν δώρα» σε παράγοντα τρίτης ΠΑΕ (Αχ. Μπέος, Ολυμπιακός Βόλου) προκειμένου να κερδίσουν και να μην υποβιβαστούν, στόχος που τελικά επετεύχθη, όπως περιγράφεται στο Βούλευμα.
Δείτε ΕΔΩ αποσπάσματα του σχετικού Βουλεύματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)



















![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)




















![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442