Αγελάδες σκάνε από τη ζέστη και αναζητούν τη δροσιά του κλιματιστικού
Με κρύα ντους, ανεμιστήρες και κλιματιστικά προσπαθούν οι ιταλοί αγρότες να δροσίσουν τα ζώα τους, καθώς ο υδράργυρος αγγίζει το «κόκκινο», δείχνοντας 40 βαθμούς Κελσίου. Η υπερβολική ζέστη έχει προκαλέσει τεράστια μείωση της παραγωγής γάλακτος κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουλίου, καθώς οι αγελάδες τρώνε λίγο, πίνουν πολύ νερό και δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικές.
Με κρύα ντους, ανεμιστήρες και κλιματιστικά προσπαθούν οι ιταλοί αγρότες να δροσίσουν τα ζώα τους, καθώς ο υδράργυρος αγγίζει το «κόκκινο», δείχνοντας 40 βαθμούς Κελσίου.
Η υπερβολική ζέστη έχει προκαλέσει τεράστια μείωση της παραγωγής γάλακτος κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων του Ιουλίου, καθώς οι αγελάδες τρώνε λίγο, πίνουν πολύ νερό και δεν παράγουν πολύ γάλα.
«Για τις αγελάδες η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 22 και 24 βαθμούς Κελσίου. Πάνω από αυτές τις θερμοκρασίες, τα ζώα τρώνε λίγο, πίνουν πολύ νερό και παράγουν λιγότερο γάλα» λένε ιταλοί αγρότες που διαθέτουν φάρμες.
Δεν είμαι, όμως, μόνο οι αγελάδες που υποφέρουν από τη ζέστη και μειώνουν έτσι την παραγωγή γάλακτος. Και τα κοτόπουλα ασφυκτιούν με τους 40 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να πέφτει κατά 5-10% ο αριθμός των αυγών τους.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.