Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Συνάντηση Παυλόπουλου – Κοντονή περί διαφάνειας στο ποδόσφαιρο

Συνάντηση Παυλόπουλου – Κοντονή περί διαφάνειας στο ποδόσφαιρο

Την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα τη Δευτέρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την αναγκαιότητα ύπαρξης κανόνων διαφάνειας στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρουσία του ποδοσφαίρου στον ευρωπαϊκό και στον διεθνή χώρο, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος, νωρίτερα τη Δευτέρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Από την πλευρά του ο κ.Κοντονής ανέφερε στον Πρόεδρο ότι «έρχομαι να σας ενημερώσω για όσα έγιναν και όσα πρόκειται να γίνουν στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο κ. Κοντονής δήλωσε:

« Είχα τη χαρά σήμερα να ενημερώσω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για θέματα της αρμοδιότητάς μου. Και ήταν μια συνάντηση με έντονο το συναισθηματικό στοιχείο, διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε Καθηγητής μου στη Νομική Σχολή. Και θα ήθελα να πω ότι στο πρόσωπό του τιμάμε όλους τους δασκάλους μας, οι οποίοι μας πρόσφεραν το ευ ζειν. Από τους δασκάλους μου στο δημοτικό σχολείο μέχρι αυτούς τους λαμπρούς ανθρώπους, τους Καθηγητές μου στο Πανεπιστήμιο. Και ειλικρινά σας λέω ότι είμαι όχι μόνο ευτυχής, αλλά και συγκινημένος για την σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πέραν αυτών, τον ενημέρωσα για ό,τι συνέβη την τελευταία περίοδο, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα επείγοντα μέτρα κατά της βίας και συζητήσαμε αναλυτικά για το τι πρέπει να κάνουμε από δω και πέρα. Ήταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που με έκανε κατά πολύ σοφότερο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν το Νομοσχέδιο έχει σταλεί μεταφρασμένο και στους διεθνείς ποδοσφαιρικούς φορείς, καθώς και για το εάν έχει ληφθεί κάποια απάντηση, ο κ. Κοντονής απάντησε :«Όχι, δεν έχουμε πάρει κάποια απάντηση. Θα έχουμε και κάποια επικοινωνία αυτή την εβδομάδα. Για ό,τι συμβεί θα σας ενημερώσουμε. Όπως όμως έχουμε τονίσει κατ’επανάληψη, η κυβέρνηση έκανε όλες εκείνες τις αναγκαίες επανατοποθετήσεις σχετικά με τον νόμο, ακριβώς γιατί θέλαμε να δώσουμε την εικόνα και την δική μας διάθεση, να γίνει αυτή κατανοητή εννοώ, σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, ότι η κυβέρνηση ήθελε και επιθυμούσε από την αρχή, οι ελληνικές ομάδες και η Εθνική Ομάδα να συνεχίσουν να συμμετέχουν στα διεθνή πρωταθλήματα.

Γι’αυτό τον λόγο κάναμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο, που να αποδίδουν με πειστικότητα αυτό το οποίο σας λέγω».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο