Προσωρινή αποβολή αντί για κίτρινη κάρτα προτείνει ο Πλατινί
Μια ριζοσπαστική αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου θέτει προς συζήτηση ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην ισπανική εφημερίδα «As». Ο πρόεδρος της UEFA προτείνει να αντικατασταθεί η παρατήρηση ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα και αντ' αυτής να καθιερωθεί ποινή προσωρινής αποβολής από το παιχνίδι, όπως ισχύει σε άλλα αθλήματα (ράγκμπι, χόκεϊ επί πάγου, υδατοσφαίριση, χάντμπολ). Ο Πλατινί, πάντως, τόνισε ότι πρόκειται απλά για μία ιδέα που θα πρέπει πρώτα να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της στο παιχνίδι.
Μια ριζοσπαστική αλλαγή στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου θέτει προς συζήτηση ο Μισέλ Πλατινί, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται την Πέμπτη στην ισπανική εφημερίδα «As».
Ο πρόεδρος της UEFA προτείνει να αντικατασταθεί η παρατήρηση ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα και αντ’ αυτής να καθιερωθεί ποινή προσωρινής αποβολής από το παιχνίδι, όπως ισχύει σε άλλα αθλήματα (ράγκμπι, χόκεϊ επί πάγου, υδατοσφαίριση, χάντμπολ).
«Θα το έκανα όπως στο ράγκμπι, μία αποβολή 10-15 λεπτών» αναφέρει ο Γάλλος παράγοντας και εξηγεί ότι «με τον τρόπο αυτό, θα ωφελείται άμεσα η αντίπαλή ομάδα, ενώ με το σύστημα των καρτών ευνοείται ο προσεχής αντίπαλος (σ.σ. σε περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει έναν αριθμό κίτρινων καρτών και του επιβληθεί ποινή αποκλεισμού)».
Ο Πλατινί, πάντως, τόνισε ότι πρόκειται απλά για μία ιδέα που θα πρέπει πρώτα να διερευνηθούν οι επιπτώσεις της στο παιχνίδι.
Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε επίσης υπέρμαχος της άποψης να κερδίζουν μία θέση στο Champions League οι νικητές των εγχώριων κυπέλλων, επισήμανε όμως ότι με τη θέση αυτή διαφωνεί η πλειοψηφία των εθνικών ομοσπονδιών της Ευρώπης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μάτζικ – Μπακς 108-116: «Καθάρισαν» Πόρτερ και Τόμας για τα «ελάφια»
- Eurovision 2026: O Akylas αποθεώθηκε στο Χ – Τα σχόλια του κοινού
- Google Introduces Tool to Remove Personal Images from Search
- Σάμος: «Χρυσαφί αμμουδιές, αρχαία και κρασί» – Το νησί που γίνεται αντικείμενο λατρείας στη Βρετανία
- Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Σον Ντάις
- Τα μηνύματα του ΠΑΣΟΚ προς τον Παναγόπουλο και ο Γεωργιάδης σε ρόλο «συνηγόρου»
- Νεκρός 65χρονος που έπεσε στις γραμμές του μετρό
- Γεραπετρίτης: Εκτός διαλόγου ζητήματα κυριαρχίας – Έχουν γίνει βήματα στη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442