Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η Παρί «πέρασε» από το Μπορντό πριν από το Καραϊσκάκη (vid)…

Η Παρί «πέρασε» από το Μπορντό πριν από το Καραϊσκάκη (vid)…

Τέσσερις ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Champions League με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν, την Παρασκευή πέρασε σαν σίφουνας από το «Σαμπάν Ντελμά» απέναντι στην Κυπελλούχο Μπορντό, κερδίζοντας με 2-0 στο σπουδαιότερο ματς της 5ης αγωνιστικής του Championnat. Στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή δράση του Σαββατοκύριακου, το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού ιταλικού πρωταθλήματος διεξάγεται το Σάββατο στο «Σαν Σίρο», με την Ιντερ να φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Στην Ισπανία δεσπόζει το ντεμπούτο του Μπέιλ με τη Ρεάλ κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Τέσσερις ημέρες πριν από την πρεμιέρα του Champions League με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, η πρωταθλήτρια Γαλλίας Παρί Σεν Ζερμέν, την Παρασκευή πέρασε σαν σίφουνας από το «Σαμπάν Ντελμά» απέναντι στην Κυπελλούχο Μπορντό, κερδίζοντας με 2-0 στο σπουδαιότερο ματς της 5ης αγωνιστικής του Championnat.

Η Παρί παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές, θέλοντας να κρατήσει δυνάμεις, ενώ το πλάνο του Λοράν Μπλαν λειτούργησε άψογα έστω και χωρίς τους Μάξουελ, Παστόρε, Μενέζ, Λαβέτσι, Καβάνι.

Οι Παριζιάνοι διατήρησαν το αήττητο που έχουν από το ξεκίνημα της σεζόν (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες) και παράλληλα έκαναν ίσως την πιο σταθερή εφετινή τους εμφάνιση και με αγώνα περισσότερο πέρασαν στην κορυφή της Ligue1. Μεγάλο παιχνίδι έκανε ο Τιάγκο Σίλβα, «μηχανάκι» και σκόρερ ήταν ο Ματουιντί (30′), όπως και ο Λούκας Μόουρα (64′) που «σφράγισε» το 0-2.

Η ενδεκάδα της Παρί: Σιρίγκου, Ντίνιε, Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ Κόστα, Φαν Ντερ Βίελ, Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι, Λούκας (82΄ Κόμαν), Ονζεντά (73΄ Ραμπιό), Ιμπραΐμοβιτς (81΄ Καβάνι).

Στα άλλα ματς της αγωνιστικής, η πρωτοπόρος Μονακό, η οποία δεν έχει τον… μπελά των παράλληλων ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, υποδέχεται την Κυριακή τη Λοριάν και είναι το φαβορί για τη νίκη. Η δεύτερη της κατάταξης Μαρσέιγ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ουραγό Τουλούζ και η τρίτη Σεντ Ετιέν δοκιμάζεται στο γήπεδο της Βαλενσιέν, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το ματς της αποδυναμωμένης Λιόν με τη φιλόδοξη Ρεν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή
Μπορντό – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2
(30′ Ματουιντί, 64′ Λούκας)

Σάββατο
Τουλούζ – Μαρσέιγ (18:00)
Αζαξιό – Εβιάν (21:00)
Γκινγκάμπ – Μπαστιά
Μονπελιέ – Ρεμς
Ναντ – Σοσό
Βαλενσιέν – Σεντ-Ετιέν

Κυριακή
Μονακό – Λοριάν (15:00)
Λιλ – Νις (18:00)
Λιόν – Ρεν (22:00)

Campionato – 3η αγωνιστική

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του φετινού ιταλικού πρωταθλήματος διεξάγεται το Σάββατο στο «Σαν Σίρο», με την Ιντερ να φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Οι δύο ομάδες που έχουν μοιραστεί τους επτά από τους τελευταίους οκτώ τίτλους στο πρωτάθλημα συγκρούονται στο Μιλάνο, η κάθε μία με στόχο να διευρύνει το απόλυτο νικών και να παραμείνει στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Κακά θα είναι αναμφίβολα το κεντρικό πρόσωπο στην αναμέτρηση της Τορίνο με τη Μίλαν. Ο Βραζιλιάνος θα ξαναφορέσει τη φανέλα των «ροσονέρι» μετά από τέσσερα χρόνια και θέλει να αποδείξει ότι μπορεί ακόμη να παίξει το ρόλο του ηγέτη, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η αποδυναμωμένη Μίλαν. Στο άλλο ματς του Σαββάτου, η Νάπολι υποδέχεται στο «Σαν Πάολο» την Αταλάντα με στόχο το «3×3». Την Κυριακή, η Φιορεντίνα υποδέχεται την Κάλιαρι και η Λάτσιο την Κιέβο, ενώ μεγάλο ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στη Γένοβα μεταξύ της Σαμπντόρια και της Τζένοα, για την οποία ίσως κάνει ντεμπούτο ο Γιάννης Φετφατζίδης. Τέλος, τη Δευτέρα η Ρόμα δοκιμάζεται στο «Ενιο Ταρντίνι» απέναντι στην Πάρμα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο
Ίντερ – Γιουβέντους (19:00)
Νάπολι – Αταλάντα (21:45)
Τορίνο – Μίλαν

Κυριακή

Φιορεντίνα – Κάλιαρι (13:30)
Βερόνα – Σασουόλο (16:00)
Λάτσιο – Κιέβο
Λιβόρνο – Κατάνια
Ουντινέζε – Μπολόνια
Σαμπντόρια – Τζένοα (21:45)

Δευτέρα

Πάρμα – Ρόμα (21:45)

Primera Division
– 4η αγωνιστική

Τέσσερις ομάδες έχουν πετύχει το απόλυτο νικών στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του ισπανικού πρωταθλήματος και οι δύο εξ αυτών αναμετριόνται το Σάββατο στο πλαίσιο της 4ης ημέρας. Η Ρεάλ Μαδρίτης δοκιμάζεται στο «Μαδριγάλ» απέναντι στη Βιγιαρεάλ. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είναι πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του με τη «βασίλισσα», αν και ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο «Καμπ Νου» τη Σεβίλη, η οποία δεν έχει πετύχει ακόμη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και δύσκολα θα καταφέρει να κοντράρει τους «μπλαουγκράνα», που κυνηγούν το «4×4». Τον ίδιο στόχο έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία φιλοξενεί την Κυριακή τη νεοφώτιστη Αλμερία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο
Ατλέτικο – Αλμερία (17:00)
Λεβάντε – Σοθιεδάδ (19:00)
Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη (21:00)
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ (23:00)

Κυριακή
Γρανάδα – Εσπανιόλ (13:00)
Χετάφε – Οσασούνα (18:00)
Μάλαγα – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:00)
Μπέτις – Βαλένθια (22:00)

Δευτέρα
Έλτσε – Βαγιαδολίδ (21:00)
Μπιλμπάο – Θέλτα (23:00)

Bundesliga
– 5η αγωνιστική

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Champions League της περιόδου 2013-2014, οι δύο φιναλίστ της περσινής σεζόν παίζουν εντός έδρας στο γερμανικό πρωτάθλημα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Η Μπάγερν υποδέχεται στο Μόναχο το Ανόβερο και θέλει να επιστρέψει στις νίκες, καθώς πριν τη διακοπή είχε αφήσει δύο βαθμούς στην έδρα της Φράιμπουργκ. Σε εκείνο το ματς ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε κάνει αλλαγές, καθώς ακολουθούσε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ με την Τσέλσι, και το… πλήρωσε, οπότε πιθανότατα το Σάββατο δεν θα επαναλάβει το ίδιο λάθος, έστω κι αν την Τρίτη οι Βαυαροί φιλοξενούν την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στην πρεμιέρα των ομίλων.

Από την πλευρά της η Ντόρτμουντ θέλει να επεκτείνει το απόλυτο νικών που έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα, φιλοξενώντας το Σάββατο το Αμβούργο, το οποίο δεν έχει ξεκινήσει καλά (ούτε) τη φετινή χρονιά.

Σημαντική νίκη στο Βερολίνο επί της Χέρτα πέτυχε η Στουτγάρδη στο εναρκτήριο ματς της αγωνιστικής. Το γκολ που έκρινε το ματς πέτυχε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Γκέντερ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή
Χέρτα Βερολίνου – Στουτγάρδη 0-1
(49΄ Γκέντερ)

Σάββατο
Μπάγερν – Ανόβερο (16:30)
Λεβερκούζεν – Βόλφσμπουργκ
Βέρντερ – Φρανκφούρτη
Μάιντς – Σάλκε
Άουγκσμπουργκ – Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ – Αμβούργο (19:30)

Κυριακή

Χόφενχαϊμ – Γκλάντμπαχ (16:30)
Μπράουνσβαϊγκ – Νύρεμβεργη (18:30)

Premier League

Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει από την αγγλική Premier League, με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ να έχει αποστολή στην Ουαλία και δη την έδρα της Σουόνσι. Ματς… παγίδα για την Μάντσεστερ Σίτι η οποία φιλοξενείται από τη Στόουκ, μία έδρα που ουδεμία «μεγάλη» ομάδα του Νησιού μπορεί να πάρει αψήφιστα.

Η 4η αγωνιστική ανοίγει στις 14:45 με την κάτοχο του τίτλου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να υποδέχεται τη νεοφώτιστη Κρίσταλ Πάλας. Λίγο αργότερα, ξεχωρίζει το Σάντερλαντ – Άρσεναλ, κυρίως για το ντεμπούτο του Εζίλ, ενώ το μεγαλύτερο ματς φαντάζει το Έβερτον – Τσέλσι

Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας (14:45)
Σάντερλαντ – Άρσεναλ (17:00)
Χαλ – Κάρντιφ
Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι
Άστον Βίλα – Νιούκαστλ
Τότεναμ – Νόριτς
Φούλαμ – Γουέστ Μπρομ
Έβερτον – Τσέλσι (19:30)

Κυριακή

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα
Σουόνσι – Λίβερπουλ (22:00)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο