Ο Καραγκούνης «έσωσε» τη Φούλαμ και ο Φαν Πέρσι την Γιουνάιτεντ
Ο Καραγκούνης «λύτρωσε» τη Φούλαμ καθώς ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε την ομάδα του Λονδίνου σε επαναληπτικό με την Μπλάκπουλ για το Κύπελλο Αγγλίας. Η Μπράιτον έκανε την έκπληξη, αφού επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και την άφησε εκτός συνέχειας. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έσωσε την παρτίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέτρεψε τον πρόωρο αποκλεισμό των «μπέμπηδων» από το Κύπελλο Αγγλίας.
Η Μπράιτον έκανε την πρώτη έκπληξη στον 3ο γύρο του FA Cup, αφού επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ και την άφησε εκτός συνέχειας. Το σκορ για την ομάδα της Championship άνοιξε στο 33′ ο Ορλάντι και ο Χόσκινς στο 87 σφράγισε την πρόκριση για τους γηπεδούχους. Στο 67′ η Νιούκαστλ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σόλα Αμεόμπι.
Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έσωσε την παρτίδα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και απέτρεψε τον πρόωρο αποκλεισμό των «μπέμπηδων» από το Κύπελλο Αγγλίας. Με το γκολ του Ολλανδού στο 90′ οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν ισοπαλία 2-2 στο Λονδίνο από τη Γουέστ Χαμ κι έτσι οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» σε επαναληπτικό. Με δύο γκολ του Κόλλινς (27′, 53′) η Γουέστ Χαμ προηγήθηκε 2-1 κι έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει τη μεγάλη έκπληξη. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε προηγηθεί με τον Κλέβερλι στο 23′.
Σε επαναληπτικό οδηγήθηκε η αναμέτρηση της Φούλαμ με τη Μπλάκπουλ.
Ο Γιώργος Καραγκούνης «λύτρωσε» την ομάδα του Λονδίνου, καθώς ισοφάρισε σε 1-1 με μακρινό σουτ στο 80′, πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ στην καριέρα του στην Αγγλία.
Τέλος, εντυπωσιακή ήταν η κάτοχος του τίτλου, Τσέλσι, που συνέτριψε 5-1 εκτός έδρας την Σαουθάμπτον με τον Ντεμπά Μπα να σκοράρει δύο φορές στο ντεμπούτο του.