Ισόπαλη η ΑΕΚ με τον Ιωνικό, τα «έχωσε» ο Βλάχος στον Φουρτάδο
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Ιωνικό σε φιλική αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, με τον Βαγγέλη Βλάχο να χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς παίκτες και να τα... χώνει στον Εμίλιο Φουρτάδο τον οποίο χαρακτήρισε τραγικό. «Δεν κάνει ούτε για τη Β' ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός, όντας εξοργισμένος από την απόδοση του Αφρικανού επιθετικού.
Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τον Ιωνικό σε φιλική αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, με τον Βαγγέλη Βλάχο να χρησιμοποιεί πολλούς νεαρούς παίκτες και να τα… χώνει στον Εμίλιο Φουρτάδο τον οποίο χαρακτήρισε τραγικό. «Δεν κάνει ούτε για τη Β’ ομάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός, όντας εξοργισμένος από την απόδοση του Αφρικανού επιθετικού.
«Δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ ούτε εδώ. Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες και σήμερα. Το γκολ είναι η ουσία και χωρίς αυτό δεν μπορείς να κερδίσεις. Η προσπάθεια που γίνεται είναι σεβαστή, γιατί είναι πολλά νέα παιδιά. Έχουμε ελπίδες για να δούμε κάτι καλύτερο. Κάτι άλλο δεν μπορεί να γίνει τώρα, κάνουμε υπομονή», τόνισε αρχικά για το πρόβλημα στο σκοράρισμα.
Στη συνέχεια έτρεψε τα τα βέλη του στον Φουρτάδο: «Σήμερα χάσαμε πολλές ευκαιρίες, ήταν και ο Φουρτάδο τραγικός. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους και αυτό θα κάνω. Είναι επιλογή μου που ήρθε, γι’ αυτό το λέω εγώ. Έτσι όπως είναι δεν μπορεί να παίξει ούτε στη δεύτερη ομάδα. Έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης, αλλά σε παιχνίδια τέτοιου επιπέδου πρέπει να παίξει με δύναμη και με διάθεση».
Αναφερόμενος στην απόδοση των νέων παιδιών που χρησιμοποίησε, τόνισε: «Από αυτά τα παιδιά που έπαιξαν σήμερα, δύσκολα μπορεί να σταθεί κάποιο στην πρώτη ομάδα. Ο Τσούπρος έχει προσόντα, δουλεύουμε μαζί του, αλλά είναι ακόμη βαρύς και είναι πίσω στην τακτική. Ο Βλάχος είναι αξιόλογος παίκτης και ότι κάναμε στο πρώτο ημίχρονο ήταν από αυτόν». Τέλος, ευχήθηκε στον Ιωνικό «…να ανέβει στη Σούπερ Λίγκα. Είμαι μια ομάδα στην οποία έχω δουλέψει».
Σε ότι αφορά τον αγώνα, η ΑΕΚ ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας μόνος δύο ευκαιρίες με δύο σουτ των Γκερέιρο (26′) και Παυλή (40′), ενώ άλλες τόσες είχε ο Ιωνικός με τους Μωυσιάδη (16′) και Γεωργίου (28′).
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάχος πέρασε ακόμα πιο νεαρούς παίκτες στην 11άδα της ΑΕΚ, η οποία έδειξε πιο «ζωντανή». Ο Τσίτας πέρασε στην επίθεση και σκόραρε στο 47′, ενώ έχασε καλές ευκαιρίες στο 55′, στο 56′ και στο 72′. Παράλληλα η «Ένωση» απείλησε και με τους Νικολόπουλο (49′) και Κουρέλλα (70′).
Το παιχνίδι προς το τέλος άνοιξε, με τον Ιωνικό να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Λαμπρινάτο στο 71′ και να ισοφαρίζει, τελικά, με πέναλτι του Γιαλελή στο 89′.
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
«Παλικάρι» η Νιούκαστλ, έπαιζε πάνω από 50 λεπτά με δέκα παίκτες, αλλά κατέκτησε σπουδαία νίκη με γκολ του Όσουλα στο φινάλε, επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
Στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας για 7η φορά στην Ιστορία της και πρώτη μετά το 2020, όταν και κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιό της στη διοργάνωση, προκρίθηκε η Ρεάλ Σοσιεδάδ.
Με ένα γκολ του Σάκα η Άρσεναλ πέρασε από την έδρα της Μπράιτον με 1-0 και άφησε επτά βαθμούς πίσω τη Μάντσεστερ Σίτι. Εμφατικό διπλό με φόντο την τετράδα για την Τσέλσι, νίκη-ανάσα για τη Γουέστ Χαμ.