Βαριές ποινές κάθειρξης στους «4» για τη δολοφονία του Μ.Φιλόπουλου
Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι της δίκης για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, πριν από περίπου πέντε χρόνια στο «ραντεβού» οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη λεωφ. Λαυρίου, πριν από αγώνα βόλεϊ των γυναικείων τμημάτων των «αιωνίων».
Ένοχοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι τέσσερις κατηγορούμενοι της δίκης για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου, πριν από περίπου πέντε χρόνια στο «ραντεβού» οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Λαυρίου, πριν από αγώνα βόλεϊ των γυναικείων τμημάτων των «αιωνίων». Οι ποινές:
Στον Χρήστο Σακάτη, ποινή κάθειρξης 16 ετών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναγνωρίζοντάς του μειωμένο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.
Στον Βασίλη Ρουμπέτη, κάθειρξη 12 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Σε πρώτο βαθμό είχε αθωωθεί από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, αλλά βρέθηκε ξανά στο εδώλιο μετά από έφεση υπέρ του νόμου που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών.
Στον Νίκο Βαγιόπουλο, ποινή κάθειρξης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με αναγνώριση των ελαφρυντικών της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμου βίου, και
Στον Βασίλη Ψυκάκο, κάθειρξη επίσης 10 ετών, για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία, με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Οι Σακάτης, Ψυκάκος και Βαγιόπουλος θα οδηγηθούν απευθείας στις φυλακές, ενώ για τον Ρουμπέτη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, διότι δεν παρευρέθηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο.
Από την ποινή του Σακάτη θα αφαιρεθούν τα πέντε χρόνια για τα οποία κρατείται ήδη, ενώ από εκείνη του Ρουμπέτη θα αφαιρεθούν οι 18 μήνες της προφυλάκισής του.
Η Μαρινέλλα έφυγε από τη ζωή και οι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ, Νίκος Γκάλης και Παναγιώτης Γιαννάκης είπαν το δικό τους «αντίο» στη Μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού.
Η ανάρτηση των ΚΑΕ Άρης, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με την οποία αποχαιρετούν τη μεγάλη Μαρινέλλα, τονίζοντας πόσο πολύ αγαπούσε το μπάσκετ η εκλιπούσα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του δεύτερου ημιτελικού της Volley League, επικρατώντας με 3-2 σετ του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρέντη και κάνοντας το 2-0 στη σειρά.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας