Η ΑΕΚ έψαξε την πρώτη νίκη της, γνώρισε την πέμπτη ήττα της…
Μπορεί να μην είχε ελπίδες πρόκρισης και να αγωνίστηκε με αρκετούς νέους και αναπληρωματικούς, όμως, η ΑΕΚ πραγματοποίησε -ίσως- την καλύτερη ευρωπαϊκή εφετινή εμφάνισή της και έψαξε για την πρώτη νίκη της στο Europa League. Τελικά, όμως, η Αντερλεχτ ήταν αυτή που επικράτησε 2-1 (4', 36' Ζιλέ - 19' Σιαλμάς) της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ με τους Βέλγους να φτάνουν τις πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Κωστένογλου έκανε πολλές δοκιμές και η ΑΕΚ μετά την είσοδο του Λεονάρντο στο παιχνίδι έγινε αρκετά απειλητική ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της. Μάθετε τα πάντα για τη διοργάνωση στην ειδική ενότητα του in.gr.
Μπορεί να μην είχε ελπίδες πρόκρισης και να αγωνίστηκε με αρκετούς νέους και αναπληρωματικούς, όμως, η ΑΕΚ πραγματοποίησε -ίσως- την καλύτερη ευρωπαϊκή εφετινή εμφάνισή της και έψαξε για την πρώτη νίκη της στο Europa League. Τελικά, όμως, η Αντερλεχτ ήταν αυτή που επικράτησε 2-1 (4′, 36′ Ζιλέ – 19′ Σιαλμάς) της «Ένωσης» στο ΟΑΚΑ με τους Βέλγους να φτάνουν τις πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς. Ο Κωστένογλου έκανε πολλές δοκιμές και η ΑΕΚ μετά την είσοδο του Λεονάρντο στο παιχνίδι έγινε αρκετά απειλητική ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της.
Δείτε το φωτορεπορτάζ…
Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η ΑΕΚ δεν ήταν καθόλου κακή, το αντίθετο, είχε καλή κυκλοφορία και σωστή λειτουργία μεσοεπιθετικά, αλλά στην άμυνα υπήρχε έντονο πρόβλημα. Οι Βέλγοι χωρίς να πιάσουν σπουδαία απόδοση κατάφεραν να προηγηθούν με 2-1, ενώ χάρη στις σωτήριες επεμβάσεις του Κωνσταντόπουλου σε κεφαλιά και σουτ του Γιοβάνοβιτς και σε σουτ του Κονέ, το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Μόλις στο 4′ ο Ζιλέ έδωσε το προβάδισμα στην Αντερλεχτ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή. Οι «κιτρινόμαυροι», παρά τον αιφνιδιασμό που δέχτηκαν, βγήκαν στην επίθεση κι αναζήτησαν την ισοφάριση. Προηγήθηκε το δυνατό σουτ του Γκερέιρο που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων, ενώ στο 19΄ ο Σιαλμάς με κοντινό πλασέ έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 36′ σε φάση που δεν «μύριζε» γκολ, από σέντρα που έγινε από αριστερά, πάλι ο Ζιλέ με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Βέλγους (1-2).
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ στάθηκε πάρα πολύ άτυχη, καθώς μετά από το πρώτο 15λεπτο στο οποίο δεν παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, με την είσοδο του Λεονάρντο ανέβασε «στροφές» και έχασε τρεις τεράστιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Η πρώτη με τον Σιαλμά στο 66′ κι ακολούθησαν δύο με το Λεονάρντο στο 68′ και 80′, με τον Βραζιλιάνο να αστοχεί σε δύο ανεπανάληπτα τετ-α-τετ με τον Προτό. Στο 88′ το τακουνάκι του Ντε Σούτερ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κωνσταντόπουλου, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των Βέλγων στο ματς.