Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το lockout προ των πυλών στο NBA

Το lockout προ των πυλών στο NBA

Ο επικεφαλής της ένωσης του ΝΒΑ, Μπίλι Χάντερ, ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ και οι παίκτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (collective bargaining agreement). «Είναι προφανές ότι το «lockout» (παύση εργασιών) θα συμβεί σήμερα,» υποστήριξε, καθώς με τη διαφορά ώρας η προθεσμία λήγει τα ξημερώματα στην Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της ένωσης του ΝΒΑ, Μπίλι Χάντερ, ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων του ΝΒΑ και οι παίκτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία όσον αφορά στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας (collective bargaining agreement). «Είναι προφανές ότι το «lockout» (παύση εργασιών) θα συμβεί σήμερα,» υποστήριξε, καθώς με τη διαφορά ώρας η προθεσμία λήγει τα ξημερώματα στην Ελλάδα.

Με τις τελευταίες εξελίξεις, δύο από τα τέσσερα μεγαλύτερα επαγγελματικά σπορ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής βρίσκονται σε «lockout», αφού το NFL (Αμερικάνικο Φούτμπολ), προχώρησε σε «lockout» με τους παίκτες τον Μάρτιο και οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συζητήσεις αυτή την εβδομάδα προσπαθώντας να έρθουν σε κάποιου είδους συμφωνία.

Παρά την τρίωρη συνάντηση, το ΝΒΑ και οι παίκτες δεν μπόρεσαν να μειώσουν το τεράστιο κενό που υπάρχει ανάμεσα στις τοποθετήσεις της κάθε πλευράς.

Ο Χάντερ υποστήριξε ότι υπήρξε μια νέα προσπάθεια, αλλά δεν ήταν αρκετή για να κρατήσει τις δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. «Η απόσταση που τους χωρίζει είναι αγεφύρωτη» συνέχισε ο Χάντερ ο οποίος τόνισε ότι οι δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν ξανά σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Τελευταία φορά που τα εργασιακά θέματα είχαν οδηγήσει σε «lockout» στο ΝΒΑ ήταν το καλοκαίρι του 1998. Εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί η Λίγκα να περιορίσει την αγωνιστική περίοδο σε μόλις 50 αγώνες.

Από πλευράς παικτών οι οποίοι νωρίτερα στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είχαν δεχθεί να μειώσουν τους μισθούς τους κατά 500 εκ. δολάρια σε πενταετές βάθος χρόνου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση των ιδιοκτητών για σάλαρι καπ, όπου κάθε ομάδα θα είχε το δικαίωμα να ξοδέψει 62 εκ. δολάρια, θεωρώντας την μη συμφέρουσα. Οι ιδιοκτήτες ήθελαν επίσης και μείωση στο εγγυημένο ποσοστό 57% που έπαιρναν οι παίκτες από μπασκετικά έσοδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο