Αποδοκιμασίες στους παίκτες του ΠΑΟΚ, για Ευρώπη μιλούν στην Καβάλα
Έντονες αποδοκιμασίες γνώρισαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, αφού κατά την αποχώρησή τους από την Τούμπα, περισσότεροι από 50 οπαδοί της ομάδας καταφέρθηκαν φραστικά εναντίον των ποδοσφαιριστών, με τους Γκαρσία, Βιεϊρίνια και Κοντρέρας να είναι οι μόνοι που δεν τα άκουσαν. Μιχαηλίδης: «Πρέπει να συνέλθουμε». Κάσπερτσακ: «Δυνατά για Ευρώπη».
Κάτω από έντονες αποδοκιμασίες αποχώρησαν από την Τούμπα, οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά την ήττα από την Καβάλα. Περισσότεροι από 50 οπαδοί της ομάδας καταφέρθηκαν φραστικά εναντίον των ποδοσφαιριστών, με τους Γκαρσία, Βιεϊρίνια και Κοντρέρας να είναι οι μόνοι που δεν τα άκουσαν.
Αυτοί που συγκέντρωσαν τα περισσότερα «πυρά» ήταν οι Τσιρίλο και Σαβίνι, αλλά και ο Σαλπιγγίδης. Αυτό που απαιτούσαν οι οπαδοί από τους παίκτες, ήταν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, ενώ ακούστηκαν και συνθήματα για την αποχή των ποδοσφαιριστών. Στο στόχαστρο των φίλων του ΠΑΟΚ, βρέθηκε και ο διαιτητής της αναμέτρησης, Παππάς, ο οποίος και αποδοκιμάστηκε. Να σημειώσουμε ότι μετά το τέλος του αγώνα με την Καβάλα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης βρέθηκε στα αποδυτήρια και είχε κουβέντα με τους παίκτες, με σκοπό να κατανοήσει τα αίτια της ήττας.
Μιχαηλίδης: «Πρέπει να συνέλθουμε»
Ο Μπάμπης Μιχαηλίδης, που αντικατέστησε τον τιμωρημένο Μάκη Χάβο στον πάγκο του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η ομάδα του πρέπει να συνέλθει και να είναι έτοιμη για τον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Παράλληλα επισήμανε ότι η αποχή των ποδοσφαιριστών δεν έπαιξε ρόλο στην κακή, όπως δήλωσε εμφάνιση της ομάδας του, σε αντίθεση με τα συνεχόμενα ματς που έχουν δώσει οι παίκτες.
Αναλυτικά όσα είπε ο Μπάμπης Μιχαηλίδης:
«Κάναμε ένα κακό παιχνίδι και φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα. Στο πρώτο μέρος είχαμε όλες τις προϋποθέσεις να προηγηθούμε στο σκορ. Κάναμε ευκαιρίες, αλλά δεν πετύχαμε γκολ. Αντίθετα, σε ένα νεκρό σημείο δεχθήκαμε γκολ με αποτέλεσμα αυτό να λειτουργήσει αρνητικά για την ομάδα. Στο δεύτερο μέρος κάναμε αλλαγές, αλλά ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος μας. Έτσι, φτάσαμε στο τελικό σκορ, έχοντας συνολικά μία κακή απόδοση ως ομάδα.»
Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά το πρώτο γκολ της Καβάλας: «Παίξαμε άναρχα. Προσπαθήσαμε με ανορθόδοξο τρόπο να πετύχουμε κάποιο γκολ με αποτέλεσμα να είμαστε εκτεθειμένοι στην άμυνα.»
Για το ότι ο ΠΑΟΚ δεν αντιδρά σωστά όταν δέχεται γκολ: «Μας απασχολεί και εμάς αυτό. Είναι ένα ζητούμενο που μας απασχολεί και εμάς.»
Για την αποχή και αν επηρέασε τους παίκτες: «Είναι ένα υποθετικό ερώτημα και έτσι θα απαντήσω και εγώ. Δεν είμαστε βέβαιοι αν αυτό έφταιξε. Αν με ρωτάτε προσωπικά, πιστεύω πως όχι δεν έφταιξε η αποχή για την εικόνα της ομάδας.»
Για την επόμενη μέρα της ήττας από την Καβάλα: «Αυτό που πρέπει να προσέξουμε τώρα είναι το παιχνίδι της Τετάρτης με την ΑΕΚ. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Να συνέλθουμε για αυτό το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την ΑΕΚ.»
Για το ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά δεν πετυχαίνει γκολ: «Βέβαια και μας ανησυχεί το γεγονός ότι κάνουμε ευκαιρίες και δε βάζουμε γκολ. Όμως, χαιρόμαστε που δημιουργούμε ευκαιρίες. Αν εκμεταλλευόμασταν κάποιες από αυτές, τότε τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.» Για το ότι κάποιοι παίκτες συμμετέχουν συνέχεια στα παιχνίδια και τι προβλέπεται να γίνει με αυτούς: «Αυτό ισχύει. Υπάρχουν παίκτες με βαρύ πρόγραμμα. Προσδοκούσαμε κάποια καινούργια παιδιά να δώσουν άλλον αέρα στην ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλές αλλαγές σε ένα παιχνίδι. Δε θέλουμε να αλλοιώσουμε την εικόνα της ομάδας μας».
Κάσπερτσακ: «Δυνατά για Ευρώπη»
Ο Χένρικ Κάσπερτσακ τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη νίκη της Καβάλας στην Τούμπα, ότι η ομάδα του περίμενε καιρό μια τέτοια μεγάλη νίκη που πλέον τη βάζει για τα καλά στη μάχη για την Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε πως θα μπορούσε το σκορ να είναι μεγαλύτερο.
«Ψάχναμε μια τέτοια νίκη εδώ και καιρό. Αυτό που μας ικανοποιεί είναι ότι την πετύχαμε κόντρα σε μια πολύ μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία. Πιστεύω ότι είχαμε προετοιμαστεί καλά για αυτό το ματς για αυτό και κάναμε τέτοια εμφάνιση. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα γκολ, αλλά δεν πειράζει. Σημασία έχει η νίκη που πήραμε», ήταν τα λόγια του τεχνικού των Αργοναυτών.
Στη συνέντευξη Τύπου πρόσθεσε:
«Η Καβάλα σήμερα έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι, πολύ οργανωμένη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ήθελε πολύ τη νίκη και την πετύχαμε. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ, αλλά ακόμη κι έτσι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Στην κατάλληλη στιγμή ήρθε αυτή η νίκη, είναι δύσκολο το πρωτάθλημα, οι θέσεις από την 3η μέχρι την 5η, που οδηγούν στα πλέι οφ είναι πολύ διεκδικήσιμες. Σίγουρα η Καβάλα μπορεί να πιστεύει δυνατά, πλέον, ότι μπορεί να μπει στα πλέι οφ και να βγει στην Ευρώπη».
Για την αλλαγή του Καρντόσο: «Είναι κάτι που δεν το ξέρετε, ο Καρντόσο έπαιξε τραυματίας. Βλέπαμε την ώρα του αγώνα, ότι ίσως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, αλλά κυρίως φοβηθήκαμε γιατί είχε ήδη μία κάρτα, μην τον χάσουμε. Δεν έδωσα βάση στην αντίδραση του Καρντόζο.
Για το πώς αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ: « Ήμασταν πολύ καλά διαβασμένοι και περιμέναμε να εκμεταλλευτούμε τις κόντρα επιθέσεις. Ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ είχε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ευρώπη, περιμέναμε ότι θα ήταν σημαντικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Περιμέναμε αντίδραση στο 0-1, αλλά εκεί εμείς είχαμε πολύ καλή αντίδραση. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Καβάλα δεν έπαιξε ποτέ κλειστά σήμερα»
Αμπντούν: «Κερδίσαμε μεγάλη ομάδα»
Ο Τζεμάλ Αμπντούν ήταν ο κορυφαίος στην αναμέτρηση της Τούμπας και όπως αναμενόταν ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου ως MVP. Στις δηλώσεις του, ο Αλγερινός δήλωσε χαρούμενος για τη μεγάλη της ομάδας και ευχαρίστησε του κόσμο του ΠΑΟΚ.
«Είμαι πολύ ευτυχισμένος που κερδίσαμε μια τόσο μεγάλη ομάδα, με τέτοιο κόσμο, όπως ο ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ για το χειροκρότημα τους μετά το τέλος του αγώνα. Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης της Καβάλας και θα συνεχίσω να είμαι μέχρι το τέλος της χρονιάς», ήταν τα λόγια του Αμπντούν.
Ονουάτσι: «Παίξαμε για τον Ψωμιάδη»
Ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη νίκη της Καβάλας στην Τούμπα, μία νίκη την οποία αφιέρωσε στον πρόεδρο της ομάδας που αντιμετωπίζει προβλήματα.
«Στα τελευταία παιχνίδια δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Και ήρθαμε σήμερα να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι τόσο γιατί ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, τόσο και γιατί έχει πολύ κόσμο. Αφιερώνουμε τη νίκη στον πρόεδρο μας και είναι αλήθεια ότι παίξαμε για αυτόν. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα. Οι βαθμοί είναι καλοί για μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο άσος της Καβάλας.