Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
in.gr

Εθνική Ασφαλιστική : Διαψεύδει την ύπαρξη οφειλών προς το Δημόσιο

Η Εθνική Ασφαλιστική όχι μόνον δεν είναι οφειλέτης του Δημοσίου- όπως αναφέρεται σε άρθρο μεγάλης Κυριακάτικης Εφημερίδας στις 13.2.2011 υπό τον τίτλο «Στο κυνήγι 950 επιχειρήσεων που χρωστούν 3,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο»- αλλά έχει λαμβάνειν από το Ελληνικό Δημόσιο ποσό 100.400 ευρώ για προσφυγή την οποία κατέθεσε και κέρδισε για συγκεκριμένη υπόθεση. Όπως επισημαίενται […]

Η Εθνική Ασφαλιστική όχι μόνον δεν είναι οφειλέτης του Δημοσίου- όπως αναφέρεται σε άρθρο μεγάλης Κυριακάτικης Εφημερίδας στις 13.2.2011 υπό τον τίτλο «Στο κυνήγι 950 επιχειρήσεων που χρωστούν 3,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο»- αλλά έχει λαμβάνειν από το Ελληνικό Δημόσιο ποσό 100.400 ευρώ για προσφυγή την οποία κατέθεσε και κέρδισε για συγκεκριμένη υπόθεση.

Όπως επισημαίενται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρία εμφανίζεται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα να οφείλει το ποσό των 13.563.494,72 ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρονται από την εταιρία τα ακόλουθα:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με την υπ’ αριθ. 460/V/2009, είχε επιβάλει πρόστιμο, ύψους 13.563.494,72 ευρώ, στην Εθνική Ασφαλιστική για παραβίαση του Ν. 703/1977 περί ελεύθερου ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, το πρόστιμο είχε επιβληθεί διότι σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής, η Εταιρία σε συνεργασία με άλλες τρεις ασφαλιστικές εταιρίες επέβαλε στα συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων ενιαία τιμή εργατοώρας μέσω της εταιρίας Audatex Hellas την οποία από κοινού είχαν ιδρύσει.

Η Εθνική Ασφαλιστική με την από 29/11/2009 προσφυγή της ζήτησε την ακύρωση της παραπάνω απόφασης και κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτελέσεως της αποφάσεως της Επιτροπής με την οποία επιβλήθηκε το πρόστιμο.

Με την απόφαση 28/2010 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (σε Συμβούλιο) δέχθηκε την αίτηση της Εταιρίας και ανέστειλε την εκτέλεση της Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της προσφυγής.

Στη συνέχεια με την 2134/2010 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έγινε δεκτή η προσφυγή της Εθνικής Ασφαλιστικής και ακυρώθηκε η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και κατ’ επέκταση και η επιβολή του προστίμου. Διατάχθηκε δε, η επιστροφή στην Εταιρία ποσού 100.400 ευρώ που είχε καταβληθεί στη ΦΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ ως παράβολο για την κατάθεση της προσφυγής.

Τέλος, τονίζεται, ότι η παραπάνω απόφαση είναι τελεσίδικη και ως εκ τούτου προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πως η Εθνική Ασφαλιστική περιλαμβάνεται στη λίστα οφειλετών του Δημοσίου και μάλιστα με μία τέτοια οφειλή.

Σημειώνεται πως ουδέποτε η εταιρία, μέλος του μεγαλύτερου τραπεζικού Ομίλου της χώρας, στη μακρόχρονη ιστορία της υπήρξε κατά ουδένα τρόπο υπερήμερος οφειλέτης του Ελληνικού Δημοσίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο