Επεισόδια μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια
Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, νέες αναταραχές στο ίδιο σημείο, αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστές οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα αρκετές υλικές φθορές στην περιοχή αλλά και τραυματισμούς αρκετών οπαδών και ενός φωτορεπόρτερ.
Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, νέες αναταραχές στο ίδιο σημείο, αυτήν τη φορά με πρωταγωνιστές οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.
Όλα ξεκίνησαν όταν 150 οπαδοί του ΠΑΟΚ, που βρίσκονται στην Αθήνα για το παιχνίδι μπάσκετ της ομάδας τους με τον Πανιώνιο, δέχτηκαν επίθεση στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας από οπαδούς της ΑΕΚ και αφού πρώτα αποφάσισαν να κάνουν μια… στάση σημείο, όπου βρίσκονταν ήδη οπαδοί της «Ένωσης» για τον αγώνα χάντμπολ με την Μινσκ, για το Challenge Cup.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν σε εξέλιξη και αφού προηγουμένως οι οπαδοί του «Δικεφάλου του Βορρά» έφυγαν άπραγοι από τη Νέα Σμύρνη, όπου δεν τους επετράπη η είσοδος στο κλειστό, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα μπάσκετ με τους «κυανέρυθρους».
Στη συνέχεια πήραν το δρόμο της επιστροφής και τη στιγμή που τα δύο λεωφορεία περνούσαν από τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου αποφάσισαν να σταματήσουν με αποτέλεσμα να δεχτούν επίθεση με πέτρες από οπαδούς της ΑΕΚ!
Η συνέχεια βρήκε τους αντίστοιχους του ΠΑΟΚ να επιτίθενται στους φίλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στο κλειστό του Ιωνικού, όπου αγωνιζόταν η ομάδα χάντμπολ της «Ένωσης», απέναντι στην αντίστοιχη της Μινσκ. Το τι θα ακολουθούσε ήταν σχεδόν αναμενόμενο, με τους οπαδούς των δύο ομάδων να συγκρούονται σώμα με σώμα για περισσότερο από 10 λεπτά.
Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα αρκετές υλικές φθορές στην περιοχή αλλά και τραυματισμούς αρκετών οπαδών και ενός φωτορεπόρτερ που βρέθηκε στο γήπεδο για να καλύψει το παιχνίδι του χάντμπολ. Στο σημείο έφτασαν άμεσα κι άλλοι οργανωμένοι της ΑΕΚ, καθώς στις γύρω περιοχές υπάρχουν πολλοί οργανωμένοι σύνδεσμοι, τόσο της Original, όσο και Σ.Φ.
Τα επεισόδια δεν άργησαν να γενικευτούν, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν ακόμα και στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας (η έξοδος της Νέας Φιλαδέλφειας δεν απέχει παρά μόνο λίγα μέτρα από τον πυρήνα των επεισοδίων), μέχρι να έρθει η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Στο χώρο βρέθηκαν άνδρες των ΜΑΤ αλλά και των ομάδων ΔΙΑΣ και Ζ, ενώ όπως είναι φυσικό τα οχήματα στην Εθνική Οδό παραμένουν ακινητοποιημένα.