Tετραετής αποκλεισμός για χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι η οριστική απόφασητου CAS για τον Τζάστιν Γκάτλιν, επικυρώνοντας την αρχική απόφαση. Επειτα από τη εξέλιξη αυτή, ο Αμερικανός χάνει και επίσημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), ανακοίνωσε την Παρασκευή (6/6) την οριστική απόφαση για την υπόθεση του Τζάστιν Γκάτλιν, στον οποίο είχε επιβληθεί τετραετής αποκλεισμός για χρήση απαγορευμένων ουσιών, επικυρώνοντας έτσι την αρχική απόφαση. Επειτα από τη εξέλιξη αυτή, ο αμερικανός χάνει και επίσημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.
Η ποινή του αμερικανού σπρίντερ είχε μειωθεί από οκτώ σε τέσσερα χρόνια, από ανεξάρτητη διαιτητική επιτροπή του αμερικανικού οργανισμού κατά του ντόπινγκ (Usada), για το θετικό δείγμα τεστοστερόνης τον Απρίλιο του 2006.
Ο Γκάτλιν είχε προσφύγει τον Ιανουάριο στο CAS για να ζητήσει μείωση της ποινής στα δύο χρόνια , ώστε να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Είχε δηλώσει τότε ότι το δεύτερο δείγμα του 2006 θα έπρεπε να θεωρηθεί ως η πρώτη παράβαση ντόπινγκ, αφού στην πρώτη περίπτωση, τον Απρίλιο του 2006, δεν υπήρξε ποινή από την IAAF.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.