Διεθνές συνέδριο καρδιολογίας στην Αθήνα παρουσία κορυφαίων επιστημόνων
Oι εξελίξεις στην καρδιολογία θα παρουσιαστούν στο 28ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Καρδιακής Έρευνας. Κατά τις εργασίες, που ξεκινούν την Πέμπτη, θα μιλήσουν σημαντικοί επιστήμονες, όπως ο Ντένις Νομπλ και σερ Μαγκντί Γιακούμπ.
Oι πλέον θεαματικές εξελίξεις στην καρδιολογία θα παρουσιαστούν από σήμερα ως και το Σάββατο στο 28ο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Διεθνούς Εταιρείας Καρδιακής Έρευνας που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η μηχανική ανάπλαση του μυοκαρδίου, η θεραπευτική χορήγηση αρχέγονων κυττάρων μετά το έμφραγμα και η εξουδετέρωση των παραγόντων που ευθύνονται για τη νέκρωση του μυοκαρδίου είναι μόνο ορισμένες από αυτές.
Το συνέδριο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, ομότιμο καθηγητή και διευθυντή του Α Καρδιολογικού Τμήματος στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο,Δ. Κόκκινο, έχει ως στόχο να δώσει μια σφαιρική εικόνα για τις διεθνείς εξελίξεις στο πεδίο της βασικής καρδιαγγειακής έρευνας αλλά και για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον ελληνικό χώρο.
Κατά τις εργασίες θα μιλήσουν σημαντικοί επιστήμονες, μεταξύ των οποίων ο ομότιμος καθηγητής στην Οξφόρδη Ντένις Νομπλ, ένας από τους «γκουρού» της βιολογίας στη Βρετανία, ο διάσημος καρδιοχειρουργός σερ Μαγκντί Γιακούμπ και ο κορυφαίος καθηγητής Χάινριχ Τεγκμάγερ από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Χιούστον.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης, την οποία χαιρέτισε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κωνσταντόπουλος, βραβεύθηκε ο κ. Νομπλ για τη συνολική προσφορά του στον τομέα της καρδιολογικής έρευνας.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας