Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πέθανε στο Λονδίνο ο Κουβανός συγγραφέας Γκιγέρμο Καμπρέρα Ινφάντε

Πέθανε στο Λονδίνο ο Κουβανός συγγραφέας Γκιγέρμο Καμπρέρα Ινφάντε

Πέθανε την Τρίτη στο Λονδίνο, όπου ζούσε αυτοεξόριστος, ο Κουβανός συγγραφέας Γκιγέρμο Καμπρέρα Ινφάντε. Υπέρμαχος του Κάστρο στην αρχή, έγινε μια από τις κυριότερες αντικαθεστωτικές φιγούρες έπειτα από ταξίδια στην Ευρώπη.

38

Πέθανε την Τρίτη στο Λονδίνο, όπου ζούσε αυτοεξόριστος, ο Κουβανός συγγραφέας Γκιγέρμο Καμπρέρα Ινφάντε, ανακοίνωσε ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Gallimard.

Σύμφωνα με την El Mundo, ο θάνατος του 76χρονου Κουβανού οφείλεται σε σηψαιμία.

Συγγραφέας και δημοσιογράφος, υπήρξε ιδρυτής της ταινιοθήκης της Κούβας και διευθυντής του Κινηματογραφικού Ινστιτούτου. Το 1960 εξέδωσε το πρώτο του μεγάλο βιβλίο με τίτλο Στην Ειρήνη, όπως στον Πόλεμο.

Έπειτα από ένα ταξίδι στην Ευρώπη «που τού άνοιξε τα μάτια» για την κουβανική επανάσταση, έγινε μια από τις κυριότερες αντικαθεστωτικές φυσιογνωμίες της Κούβας. Τότε εξέδωσε τις Τρεις θλιμμένες Τίγρεις, μια δυνατή περιγραφή της κουβανικής νύκτας και κουλτούρας που τον έκανε γνωστό στο εξωτερικό.

Από το 1965 άρχισε να ζει αυτοεξόριστος στην Ευρώπη. Το 1997 τού απονεμήθηκε το λογοτεχνικό Βραβείο Θερβάντες. Μεταξύ των βιβλίων του Ο ομιλών καθρέφτης, Το πρώτο φως της μέρας στους Τροπικούς, Η Αβάνα για έναν θανόντα πρίγκιπα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο