Λαμπερό -και χαλαρωτικό- δείπνο για τους 116 υποψηφίους των βραβείων Όσκαρ
Με αλλαγές στον τρόπο απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί η φετινή τελετή των Όσκαρ. Στόχος των αλλαγών η καλύτερη τηλεοπτική κάλυψη του γεγονότος, το οποίο όλοι οι υποψήφιοι γιόρτασαν προκαταβολικά με ένα λαμπερό δείπνο στο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς.
Τρεις εβδομάδες πριν από την τελετή της απονομής των Όσκαρ όλοι οι υποψήφιοι διεκδικητές των βραβείων παρευρέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε ένα λαμπερό δείπνο στο ξενοδοχείο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς. Το «παρών» έδωσαν και οι 116 υποψήφιοι των 23 συνολικά κατηγοριών.
Η Κέιτ Γουίνσλετ, υποψήφια για το Όσκαρ α γυναικείου ρόλου στην ταινία Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού, δήλωσε ότι το δείπνο ήταν «υπέροχο και κανείς δεν αισθανόταν ανταγωνιστικά». Στο ίδιο πνεύμα και η δήλωση της Βιρτζίνια Μάντσεν, υποψήφιας για Όσκαρ β γυναικείου ρόλου για την ταινία Πλαγίως: «Είναι θαυμάσια που βρίσκομαι εδώ απόψε».
Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος της τηλεοπτικής μετάδοσης της τελετής, Γκιλ Γκέιτς, δήλωσε ότι φέτος θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, όπως για παράδειγμα ορισμένοι από τους νικητές δεν θα ανέβουν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Αντί αυτής της διαδικασίας θα παραλαμβάνουν το βραβείο από ειδικούς παρουσιαστές, που θα βρίσκονται μεταξύ του κοινού.
Σε άλλες κατηγορίες όλοι οι υποψήφιοι θα καλούνται στη σκηνή και στη συνέχεια θα ανακοινώνεται ο νικητής, ενώ σε κάποιες άλλες θα τηρηθεί η παλιά διαδικασία, δηλαδή οι υποψήφιοι θα καλούνται στη σκηνή, για να παραλάβουν το βραβείο τους.
Ο Γκέιτς διευκρίνισε ότι οι αλλαγές στην 77η τελετή απονομής, στις 27 Φεβρουαρίου, στοχεύουν κυρίως στην εξοικονόμηση χρόνου και στο να μπορούν οι τηλεθεατές από όλο τον κόσμο θα μπορούν να δουν όλους τους υποψηφίους.
Τέλος, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους υποψηφίους να ετοιμάσουν πολύ σύντομες ομιλίες για την ώρα της βράβευσης τους «έτσι ώστε να υπάρχει περισσότερος τηλεοπτικός χρόνος για όλους τους υποψηφίους».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.