Δεκατρείς κάτοικοι απομονωμένου νησιού της Βραζιλίας έχουν πεθάνει τον τελευταίο μήνα από λύσσα που τους μετέδωσαν αιμοδιψείς νυχτερίδες -οι βαμπίροι φαίνεται ότι αναζητούν τροφή στις ανθρώπινες κοινότητες λόγω της αποψίλωσης των δασών.
Δεκατρείς κάτοικοι απομονωμένου νησιού της Βραζιλίας έχουν πεθάνει τον τελευταίο μήνα από λύσσα που τους μετέδωσαν αιμοδιψείς νυχτερίδες, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα.
Οι θάνατοι αναφέρθηκαν τις τελευταίες 21 ημέρες στο νησί Πορτέλ, περίπου 2.400 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ρίο ντε Ζανέιρο, σύμφωνα με την εφημερίδα Liberal.
Από τις 9 Μαρτίου, περίπου 300 κάτοικοι δαγκώθηκαν από βαμπίρους, και 19 μόλύνθηκαν από τον ιό της λύσσας. Τέσσερις από τους ασθενείς πρόλαβαν να εμβολιαστούν και δεν νόσησαν.
Σχεδόν 100 άτομα έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον τοπικό υγειονομικό σταθμό που διανέμει το εμβόλιο, το οποίο πρέπει να χορηγείται σε δόσεις σε διάστημα πέντε ημερών. Οι εμβολιασμοί επεκτείνονται τώρα και στα εκτρεφόμενα ζώα.
Οι βαμπίροι (Desmodus rotundus), νυχτερίδες σε μέγεθος σπουργιτιού, τρέφονται με το αίμα μεγάλων θηλαστικών, όπως τα βοοειδή, τα οποία δαγκώνουν συνήθως την ώρα που κοιμούνται. Το σάλιο τους περιέχει μάλιστα έναν αντιπηκτικό παράγοντα που εμποδίσει το σταμάτημα της αιμορραγίας.
Η αύξηση των επιθέσεων σε ανθρώπους αποδίδεται από ορισμένους στην αποψίλωση των δασών, που αναγκάζει τους βαμπίρους να αναζητήσουν τροφή στις ανθρώπινες κοινότητες.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας