Στο νοσοκομείο με πνευμονία ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ
Ο παράλυτος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ εισήχθη σε εξειδικευμένη πνευμονολογική κλινική εξαιτίας της πνευμονίας που τον ταλαιπωρεί από τον Δεκέμβριο. Στο μεταξύ, η αστυνομία διερευνά καταγγελίες περί κακοποίησης του καθηγητή από τη γυναίκα του.
Ο παράλυτος Βρετανός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ εισήχθη σε νοσοκομείο του Κέμπριτζ με εξειδικευμένη πνευμονολογική κλινική εξαιτίας της πνευμονίας που τον ταλαιπωρεί από τον Δεκέμβριο.
«Μεταφέρθηκε εδώ από το Νοσοκομείο Addenbrookes χθες [τη Δευτέρα] και η κατάστασή του είναι σταθερή» δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του νοσοκομείου Papworth. Ο 62χρονος κορυφαίος επιστήμονας είχε νοσηλευτεί με πνευμονία άλλες δύο φορές, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.
Ο Στίβεν Χόκινγκ έγινε διάσημος μεταξύ των επιστημόνων για τη συμβολή του στην Κοσμολογία (μεταξύ άλλων, περιέγραψε πρώτος τις μαύρες τρύπες) και μεταξύ του ευρύ κοινού για τα δημοφιλή βιβλία του Το Χρονικό του Χρόνου και Το Σύμπαν σε Ένα Καρυδότσουφλο. Σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, σε έδρα που κάποτε κατείχε ο Ισαάκ Νεύτωνας.
Στο μεταξύ, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ελπίζει στη συνεργασία του Χόκινγκ προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες ότι ο καθηγητής έπεσε θύμα κακοποίησης από τη γυναίκα του Ελέιν.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mirror, οι νοσοκόμες του Χόκινγκ κατήγγειλαν πέρυσι ότι τον βρήκαν στον κήπο εκτεθειμένο στον ήλιο, με αποτέλεσμα να υποστεί θερμοπληξία και εγκαύματα.
Ο ίδιος πάντως, διαψεύδει τα δημοσιεύματα: «Διαψεύδω κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί βιαιοπραγίας εις βάρος μου» αναφέρει ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.
Σε ηλικία 21 ετών ο Χόκινγκ εκδήλωσε πλάγια μυατροφική σκλήρυνση -γνωστή και ως ασθένεια του Λου Γκλερινγκ-, μια γενετική νόσο που προκαλεί πλήρη παράλυση.
Αν και οι γιατροί του έδιναν αρχικά μόνο δύο χρόνια ζωής, ο φυσικός συνεχίζει να εργάζεται από την αναπηρική του καρέκλα για πάνω από 40 χρόνια. Μπορεί μόνο να κινεί λίγο τα δάχτυλά του, για να ελέγχει ένα συνθεσάιζερ φωνής.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας