Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κατοικίδιο πιράνχα εντοπίζεται στον… Τάμεση

Κατοικίδιο πιράνχα εντοπίζεται στον… Τάμεση

Ευτυχώς που τα νερά του Τάμεση είναι σχετικά κρύα. Αλλιώς, το αιμοβόρο πιράνχα που εντοπίστηκε στο ποτάμι μπορεί και να είχε επιβιώσει. Προφανώς, κάποιος ασυνείδητος Λονδρέζος βαρέθηκε το παράνομο κατοικίδιό του και το πέταξε.

36

Ευτυχώς που τα νερά του Τάμεση είναι σχετικά κρύα. Αλλιώς, το αιμοβόρο πιράνχα που εντοπίστηκε στο ποτάμι μπορεί και να είχε επιβιώσει. Προφανώς, κάποιος ασυνείδητος Λονδρέζος βαρέθηκε το παράνομο κατοικίδιό του και το πέταξε.

Η Περιβαλλοντική Υπηρεσία της Βρετανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ένας περαστικός πελαργός που είχε συλλάβει το επικίνδυνο ψάρι το άφησε να πέσει στο κατάστρωμα ενός πλοίου καταμεσίς του Τάμεση.

Η ειρωνία είναι ότι το συγκεκριμένο πλοίο έχει σχεδιαστεί να κρατά τα ψάρια του Τάμεση ζωντανά, οξυγονώνοντας τα νερά. Το ποτάμι είχε κηρυχθεί «νεκρό» τη δεκαετία του 1960, ωστόσο σήμερα έχει καθαριστεί και φιλοξενεί 119 είδη ψαριών.

Όπως αναφέρει το Reuters, το πιράνχα, μήκους δέκα εκατοστών, είχε μόλις πεθάνει και έφερε πάνω του σημάδια από το ράμφος του πουλιού. Ακόμα και αν δεν είχε πέσει θύμα του πελαργού, δεν θα επιβίωνε, καθώς τα πιράνχα δεν ζουν σε θερμοκρασίες κάτω των 15 βαθμών Κελσίου.

Το ψάρι ήταν προφανώς κατοικίδιο, που είχε εισαχθεί στη Βρετανία παράνομα. Η εισαγωγή ξένων ειδών απαγορεύεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου, καθώς οι εισβάλλοντες οργανισμοί είναι από τις κυριότερες αιτίες καταστροφής των οικοσυστημάτων.

Τα πιράνχα, γνωστά για τα κοφτερά δόντια τους, ζουν στα νερά του Αμαζονίου, όπου σχηματίζουν κοπάδια και επιτίθενται σε ο,τιδήποτε κινείται.

Σύμφωνα με το BBC, ένα κοπάδι πιράνχα κατασπάραξε 300 ανθρώπους στο Ομπίντος της Βραζιλίας το Σεπτέμβριο του 1981, όταν το πλοίο που τους μετέφερε βυθίστηκε στον Αμαζόνιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο