Δύο διακρίσεις για την Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας
Δύο σημαντικά βραβεία, την «Τιμητική Διάκριση για την ποιότητα της παρουσίασης και της εργασίας των μετεχόντων καλλιτεχνών» και το «Αργυρό Μετάλλιο Σκηνογραφίας», απέσπασε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας «Κουαρτενάλε».
Δύο σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Σκηνογραφίας «Κουαρτενάλε» που διοργανώνεται στην Πράγα.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή την Τετάρτη, καθώς η επίσημη ανακοίνωση των βραβείων δεν έχει γίνει ακόμα, το ελληνικό περίπτερο απέσπασε μία συνολική «Τιμητική Διάκριση για την ποιότητα της παρουσίασης και της εργασίας των μετεχόντων καλλιτεχνών» και το «Αργυρό Μετάλλιο Σκηνογραφίας», που απονεμήθηκε στον Γιώργο Πάτσα για τα σκηνικά στους «Πέρσες» του Αισχύλου, που ανέβασε πριν από τρία χρόνια το Εθνικό Θέατρο.
Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση με δείγματα δουλειάς έξι καλλιτεχνών. Είναι, δε, η πρώτη φορά στα 35 χρόνια της Κουαρτενάλε που βραβεύεται η σκηνογραφική τέχνη στη χώρα μας.
Στη γενική κατηγορία (περίπτερο-περιεχόμενο-παρουσίαση), το Χρυσό Βραβείο απέσπασε η Ολλανδία, το Αργυρό η Ταϊβάν και το Χάλκινο η Φινλανδία. Παράλληλα, εκτός από την Ελλάδα, τιμητικές διακρίσεις απέσπασαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Νέα Ζηλανδία.
Κάθε τέσσερα χρόνια η πρωτεύουσα της Τσεχίας φιλοξενεί τις τάσεις και τα νέα ρεύματα που επικρατούν στην τέχνη της σκηνογραφίας σε όλο τον κόσμο.
Φέτος στην «Κουαρτενάλε», που θα διαρκέσει έως τις 29 Ιουνίου, συμμετέχουν δημιουργοί από 56 χώρες.