Για πολιτικές επιλογές κατηγορεί την κριτική επιτροπή των Καννών ο Λαρς φον Τρίερ
Το Dogville ήταν πολύ προκλητικό για τα δεδομένα της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, φέρεται να δήλωσε ο Λαρς φον Τρίερ, που έφυγε από την Κρουαζέτ με «άδεια χέρια», παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν φαβορί για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.
Το Dogville ήταν πολύ προκλητικό για τα δεδομένα της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, φέρεται να δήλωσε ο Δανός σκηνοθέτης Λαρς φον Τρίερ, που έφυγε από την Κρουαζέτ με «άδεια χέρια», παρά το γεγονός ότι θεωρούνταν φαβορί για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα.
Η παραγωγός της ταινίας Βίμπεκι Βίντελοφ δήλωσε σε εφημερίδα της Δανίας ότι ο σκηνοθέτης αισθάνεται ανακουφισμένος που η ταινία του δεν πήρε κάποια διάκριση. Η ίδια κατηγόρησε την κριτική επιτροπή ότι έκανε πολιτικές επιλογές, επειδή το Dogville θεωρήθηκε αντιαμερικανική ταινία.
Η Βίντελοφ προσέθεσε ότι τόσο εκείνη όσο και η Νικόλ Κίντμαν -πρωταγωνίστρια του Dogville– ήταν «εξαιρετικά νευρικές» για το πως θα αντιδρούσε ο Φον Τρίερ στην είδηση της μη βράβευσής του.
«Όταν, όμως, τού μιλήσαμε, διαπιστώσαμε ότι είχε πολύ καλή διάθεση και απλά δήλωσε ότι τώρα πρέπει να κάνουμε τη μεγάλη αντεπίθεση με την επόμενη ταινία μας» πρόσθεσε η παραγωγός. Η Βίντελοφ ανακοίνωσε ότι στην επόμενη ταινία με τίτλο Manderlay, που θα αποτελεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας που ξεκίνησε με το Dogville, θα πρωταγωνιστεί και πάλι η Κίντμαν.
Σύμφωνα με την παραγωγό, ο Δανός σκηνοθέτης δήλωσε: «Τώρα ξέρω πως αυτό που κάνω είναι σωστό. Ωστόσο, η ταινία μου ήταν τόσο προκλητική που η κριτική επιτροπή δεν θέλησε να την βραβεύσει. Το χειρότερο θα ήταν ένα βραβείο της παρηγοριάς».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.