Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη φετινή Comdex

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη φετινή Comdex

Η πρώτη εμφάνιση του Xbox στην Ελλάδα, πολλή Java, ασύρματα δίκτυα, ιντερνετικά τηλέφωνα, εντυπωσιακοί υπολογιστές παλάμης, πανίσχυροι διακομιστές είναι ορισμένες μόνο από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Comdex που ανοίγει τις πύλες της την Πέμπτη.

39

Συνεχίζεται πυρετωδώς η προετοιμασία των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τη φετινή συμμετοχή τους στην ελληνική τετραήμερη Comdex που ξεκινά την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου στο Μαρούσι.


Η Microsoft Hellas θα κάνει αισθητή την παρουσία της (στο επίπεδο Β, θέση 16), παρουσιάζοντας πρώτη φορά στην Ελλάδα το Xbox. Η πρώτη παιχνιδομηχανή της Microsoft θα διατεθεί στην ελληνική αγορά στις 14 Μαρτίου, με προτεινόμενη τιμή λιανικής 479 ευρώ. Η πλειονότητα των τίτλων θα πωλείται γύρω στα 69 ευρώ έκαστος.

Στο περίπτερο της εταιρείας θα γίνεται επίδειξη των νέων Windows XP (που κυκλοφορούν και σε ελληνική έκδοση), ενώ αισθητή θα είναι η παρουσία των διακομιστών Microsoft .Net, καθώς και η επίδειξη του νέου περιβάλλοντος προγραμματισμού Visual Studio.Net.


H Sun Microsystems Hellas θα καταλύσει επί τέσσερις ημέρες στο περίπτερο Β32. Την πρώτη ημέρα της έκθεσης διοργανώνεται η ημερίδα Java Day, στην οποία οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πέντε διακεκριμμένα στελέχη της εταιρείας, στην αίθουσα συνεδριάσων του 2ου ορόφου στο συνεδριακό κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι.

Η Info-Quest στη φετινή έκθεση θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ασύρματη δικτύωση (με προϊόντα Cisco, Avaya και 3Com), στην ιντερνετική τηλεφωνία (με προϊόντα Cisco και Avaya) και στις λύσεις στον τομέα των διασκέψεων με τη χρήση φωνής και βίντεο (προϊόντα της Polycom).

Στο περίπτερο Β21 θα φιλοξενηθούν επίσης προϊόντα των Handspring (υπολογιστές παλάμης), Sendo (κινητά τηλέφωνα), Acer (φορητοί υπολογιστές). Θα παρουσιαστεί πρώτη φορά, μάλιστα, το Treo, ο υπολογιστής παλάμης της Handspring που συνδυάζει και λειτουργίες κινητού τηλεφώνου και το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο της Sendo, J520.

Στο περίπτερο Β13 θα βρίσκεται ο όμιλος Ιντεάλ, από όπου θα παρουσιάσει τους τρεις βασικούς άξονες της δραστηριότητάς του: τη διανομή και την υποστήριξη προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας, την παροχή ολοκληρωμένων επαγγελματικών λύσεων και την ασφάλεια δεδομένων. Στον πρώτο τομέα θα εκπροσωπηθεί από την Ιντεάλ Ηλεκτρονική και τα προϊόντα Toshiba, στο δεύτερο από την Ιντεάλ Συστήματα και στον τελευταίο από την Adacom.


O όμιλος Forthnet, ένας από τους βασικούς χορηγούς της έκθεσης, θα στεγαστεί στο περίπτερο D14, η παρουσία του όμως θα είναι έντονη δεδομένου ότι αποτελεί τον επίσημο χορηγό πρόσβασης στο Διαδίκτυο για όλους τους εκθέτες, έχει αναλάβει τη λειτουργία του Internet Cafe της έκθεσης και η θυγατρική του HellasNet έχει σχεδιάσει το comdex.gr.

Στο περίπτερο D14 θα παρουσιαστούν επίσης νέες υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο (ηλεκτρονική κράτηση και έκδοση εισιτηρίων, προγράμματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης, υλοποίησης διαδικτυακών πυλών κ.ά.) αλλά και σταθερής τηλεφωνίας.

Στη φετινή έκθεση η Hewlett Packard Hellas θα συμμετέχει με δύο περίπτερα. Στο πρώτο (Β 11), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά προϊόντα της ΗΡ στα οποία θα συγκαταλέγονται ΗΡ server, προϊόντα αποθήκευσης, PCs, φορητοί υπολογιστές Omnibook, μηχανήματα all-in-one, εκτυπωτές LaserJet και DeskJet, σαρωτές, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, εκτυπωτές Large Format κ.ά.

Στο δεύτερο περίπτερο, θέση D15, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πώς λειτουργεί ένα IP Contact Centre σε συνδυασμό με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πελατών, καθώς και να απευθύνουν σχετικές ερωτήσεις στο προσωπικό της ΗΡ. Συγκεκριμένα, στο περίπτερο θα παρουσιαστεί η λύση Cisco IPCC με το IP Contact Centre (Κέντρο Εξυπηρέτησης) και το Oracle CRM(Σύστημα Διαχείρισης Πελατών).

Στο περίπτερο Β11 της Hewlett Packard φιλοξενείται και η Linomedia, από όπου θα παρουσιάσει τις λύσεις Jet caps, δηλαδή, εξειδικευμένες εκτυπωτικές λύσεις με προϊόντα της HP.

Στο περίπτερο Β17 θα βρίσκεται η Unisystems, η οποία θα παρουσιάσει λύσεις για το χρηματοοικονομικό και τραπεζικό τομέα, θα επιδείξει το Κέντρο επεξεργασίας πληροφοριών μέσω του οποίου δραστηριοποιείται ως ASP και θα επιδείξει τις δυνατότητες των συστημάτων CMP Unisys Server ES7000, των συστημάτων αποθήκευσης της EMC κ.ά.

Η 01 Πληροφορική (επίπεδο C, περίπτερο 21) θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων στην έκθεση και την πλατφόρμα Autonomy, την οποία χαρακτηρίζει «έξυπνα σκεπτόμενη», αφού έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει, να συσχετίζει και να διανέμει την πληροφορία αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο. Η 01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ αξιοποιεί την τεχνολογία της Autonomy για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης γνώσης και για την ενίσχυση εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Επίσης, η G-Systems (D 31) θα παρουσιάσει ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και συστήματα ελέγχου και μετρήσεων, συστήματα διαχείρισης και ελέγχου επικοινωνιών της Agilent Technologies και άλλων συνεργαζόμενων εταιρειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο