Μετά από την επιστροφή στην Ελλάδα και το 48ωρο ρεπό, ο Ολυμπιακός είναι και πάλι στην Ολλανδία, από την περασμένη Τρίτη (29/7) και σήμερα Σάββατο (2/8) δίνει το τέταρτο φιλικό του τεστ, αυτή τη φορά κόντρα στη Χέρενφεν (17:00).
Μετά την απόλυτη επιτυχία που ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα έχει την ευκαιρία να δει τους ποδοσφαιριστές του σε μεγαλύτερης δυσκολίες φιλικές αναμετρήσεις, αρχής γενομένης από την σημερινή αναμέτρηση.
Με 29+1 παίκτες ο Ολυμπιακός στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας
Ο Βάσκος τεχνικός δεν «έκοψε» κανέναν από το πρώτο κομμάτι και συνεχίζει με 29+1 την προετοιμασία του Ολυμπιακού, αφού πλέον στην Ολλανδία βρίσκεται και ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα, που ήδη προπονείται με τους Ερυθρόλευκους και δεν αποκλείεται να πάρει χρόνο συμμετοχής είτε στο σημερινό φιλικό κόντρα στη Χέρενφεν, είτε αύριο (3/8) κόντρα στη Ντεν Χάαγκ.
Από τους 30 ποδοσφαιριστές που είναι στην Ολλανδία, ο Μεντιλίμπαρ θα έχει διαθέσιμους τους 29 για τα δύο φιλικά παιχνίδια, αφού ο Σαντιάγκο Έσε είναι εκτός και δεν θα αγωνιστεί. Από εκεί και πέρα, ο Ρεμί Καμπελά έχει επιστρέψει κανονικά σε φουλ ρυθμό προπονήσεων και αναμένεται να παίξει.
Από’ κει και πέρα, στην προπόνηση της Πέμπτης ο Αλέξης Καλογερόπουλος είχε ένα χτύπημα στον αστράγαλο, όμως στο χτεσινό πρωινό πρόγραμμα συμμετείχε κανονικά, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
Αν ο Βάσκος τεχνικός διαχειριστεί τα δύο σερί φιλικά, όπως αυτά της προηγούμενης εβδομάδας (παίζει και αύριο Κυριακή κόντρα στην Ντεν Χάαγκ) τότε πιθανότατα όσοι δεν πάρουν χρόνο συμμετοχής σε λίγες ώρες, θα παίξουν την αύριο.
Στο διάστημα της παραμονής τους στην Ολλανδία οι Πειραιώτες, εκτός από τα δύο σερί φιλικά που θα δώσουν το Σαββατοκύριακο, θα αντιμετωπίσουν και την Αλ Τααβόν (8/8).
Η αποστολή του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην Ολλανδία για το 2ο στάδιο της προετοιμασίας:
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Η Euroleague έκανε γνωστούς τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού κόντρα στην Έφες, και του Παναθηναϊκού απέναντι στη Μακάμπι.
Ο Ολυμπιακός με το τρίποντο κόντρα στη Λεβερκούζεν «φτιάχνει» ακόμη περισσότερο το ευρωπαϊκό του μέλλον – Πώς μπορεί να βρεθεί απευθείας στην επόμενη League Phase του Champions League