Εκτός ημιτελικών Ντουντουνάκη, Μπίλας και Στάμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα
Χωρίς ελληνική εκπροσώπηση οι ημιτελικοί των 50μ. πεταλούδας γυναικών, 50μ. ελεύθερο ανδρών και 100μ. πεταλούδας ανδρών, αφού οι Ντουντουνάκη, Μπίλας και Στάμου αποκλείστηκαν στα αντίστοιχα αγωνίσματα.
Εκτός ημιτελικών των 50μ. πεταλούδα έμεινε η Αννα Ντουντουνάκη, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Σιγκαπούρης, στην πρώτη αρνητική έκπληξη για την ελληνική αποστολή στη διοργάνωση. Η 30χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε με βλέψεις για τελικό, αλλά δεν μπόρεσε να πλησιάσει το φετινό πανελλήνιο ρεκόρ της (25.63) και με 26.01 κατετάγη 17η, χάνοντας για μία θέση την πρόκριση για τα ημιτελικά. Η τελευταία που πέρασε ήταν η Κινέζα Γιτσούν Γουάνγκ με 25.97, ενώ ταχύτερη του προκριματικού ήταν το μεγάλο φαβορί του αγωνίσματος, η Αμερικανίδα Γκρέτσεν Ουόλς, με 25.22.
Ούτε ο Στέργιος Μπίλας κατάφερε να κολυμπήσει ανάλογα με τις δυνατότητές του και αποκλείστηκε από τη συνέχεια των 50μ. ελεύθερο, καταλαμβάνοντας την 22η θέση με 22.06. Την καλύτερη επίδοση σημείωσε ο Σέρβος Αντρέι Μπάρνα με 21.44 και η 16άδα «έκλεισε» στο 21.91, με τον Αμερικανό Σάντο Κοντορέλι να προκρίνεται μετά από μπαράζ με τον Ισραηλινό Μάρτιν Κάρταβι. Ο Μπίλας έχει ρεκόρ από πέρυσι 21.73, οπότε η πρόκριση ήταν σίγουρα μέσα στις δυνατότητές του.
Μετά την Ντουντουνάκη, τον Μπίλα εκτός και οι Στάμου, Βασιλάκη
Οι υπόλοιποι αποκλεισμοί ήταν φυσιολογικοί. Ο Κωνσταντίνος Στάμου κατετάγη 33ος στα 100μ. πεταλούδα με 52.81, σε έναν προκριματικό όπου κορυφαίος ήταν ο Ελβετός Νόε Πόντι με 50.68, ενώ αποκλείστηκαν και οι δύο Αμερικανοί, Σέιν Κάσας και Τόμας Χέιλμαν. Η Αρτεμις Βασιλάκη κατετάγη 19η στα 800μ. ελεύθερο με 8:42.72, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει το πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν ο στόχος της. Με την καλύτερη επίδοση (8:14.62) πέρασε στον τελικό η Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι, που διεκδικεί έναν ανεπανάληπτο έβδομο τίτλο στο αγώνισμα.
Τέλος, η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών κατετάγη 13η με 7:13.60. Ο Δημήτρης Μάρκος κολύμπησε πρώτος και «άγγιξε» το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε την περασμένη Δευτέρα (28/7), κάνοντας 1:46.37 (στον προκριματικό του ατομικού αγωνίσματος σημείωσε 1:46.28). Πολύ καλή κούρσα έκαναν επίσης ο Κώστας Εγγλεζάκης (ανεπίσημο 1:46.93) και ο Κωνσταντίνος Στάμου (1:47.92), αλλά ο Απόστολος Παπαστάμος ήταν πολύ πιο αργός (1:52.38), κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού δεν δουλεύει αυτό το αγώνισμα. Η συγκεκριμένη «σκυταλοδρομία» χρειάζεται έναν τέταρτο καλό αθλητή των 200μ., προκειμένου να επιδιώξει διακρίσεις. Την κορυφαία επίδοση σημείωσε η Μεγάλη Βρετανία με 7:03.98.
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Πασκουάλ: «Νιώθω υπερήφανος για τους παίκτες μου – Σημαντική νίκη, αλλά όχι κάτι παραπάνω»
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)









































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442