Η Σάο Πάουλο εξετάζει σοβαρά την παραμονή του Ματθαίου Τσίγκα, του 19χρονου Έλληνα επιθετικού της Στουτγκάρδης, μετά την εντυπωσιακή του εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι στην Κοτία (προπονητικό κέντρο του βραζιλιάνικου συλλόγου). Ο νεαρός παίκτης, που έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ο «Έλληνας Χουλκ», εντυπωσίασε με τη σωματική του δύναμη και το άμεσο, επιθετικό του στυλ.
Ο Τσίγκας εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας-ανταλλαγής παικτών μεταξύ της Σάο Πάουλο και της Στουτγκάρδης, που στόχο έχει την ανάπτυξη και την εκπαίδευση νεαρών παικτών, χωρίς να περιλαμβάνει αγορές. Ο αθλητικός διευθυντής της ακαδημίας του Σάο Πάουλο, Ντάγκλας Σβάρτσμαν, τόνισε πως ο Τσίγκας ξεχωρίζει από τα κλασικά χαρακτηριστικά που καλλιεργούνται στην Κοτία, καθώς είναι «παίκτης δύναμης, διαφορετικός από το πρότυπο μας».
Ο Έλληνας φορ ανήκει στη Στουτγκάρδη από το 2022, όταν μεταγράφηκε από τον Παναθηναϊκό. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στην πρώτη ομάδα, έχει ξεχωρίσει στις μικρές ηλικίες, κατακτώντας συχνά θέση στους πρώτους σκόρερ. Η πιθανή παραμονή του στη Βραζιλία αξιολογείται αυτή τη στιγμή.
Από την άλλη πλευρά, και η Στουτγκάρδη ενδιαφέρεται για ταλέντα της Σάο Πάολο, με τον 16χρονο μέσο Γκουστάβο Ζαμπαρέλι να κεντρίζει το ενδιαφέρον. Ωστόσο, λόγω της νεαρής του ηλικίας και των κλήσεων του στην Εθνική Βραζιλίας, δεν θα μεταβεί ακόμα στην Ευρώπη.
Η στρατηγική του Σάο Πάουλο με την εν λόγω συνεργασία δεν περιορίζεται σε απόκτηση παικτών, αλλά αποσκοπεί στη δημιουργία νέων εμπειριών σε υψηλό επίπεδο τακτικής και επαγγελματισμού, με πρότυπο την πετυχημένη σχολή της Στουτγκάρδης, απ’ όπου προήλθαν παίκτες όπως οι Κεντίρα, Κίμιχ και Βέρνερ.
Παράλληλα, αυτή η προσπάθεια ανάπτυξης γίνεται εν μέσω οικονομικών δυσκολιών, με τον σύλλογο του Σάο Πάουλο να παρουσιάζει χρέος άνω των 979 εκατομμυρίων ρεάλ — ωστόσο το πλάνο ενίσχυσης της ακαδημίας του μέσω της διεθνούς συνεργασίας συνεχίζεται με συνέπεια και φιλοδοξία, όπως επισημάνει το βραζιλιάνικο δίκτυο της Ο’ Γκλόμπο.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.