Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, στην Αρχαία Ολυμπία, ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Ιουλίου.
Η φωτιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε δύσβατο σημείο, περί τις 14:25. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, μέχρι στιγμής, δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν 58 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων της 6ης και 18ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, 14 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, επτά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Η ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας:
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Γεώργιος, Αρχαίας Ολυμπίας. Κινητοποιήθηκαν 58 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων της 6ης και 18ης #ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, 7 Α/Φ και 1 Ε/Π.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.