Χαλκιδική: Στην φυλακή ο αρχηγός της «Μαφίας των λουκουμάδων»
Σε κάθειρξη 16 ετών καταδικάστηκε ο 42χρονο αρχηγός της «μαφίας των λουκουμάδων» που δρούσε στην Χαλκιδική
Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του σε συνολική κάθειρξη 16 ετών ένας 42χρονος που παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής ομάδας που τελούσε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Σιθωνίας, στην Χαλκιδική.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, συμμορία και μία σειρά από πλημμελήματα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, «δείχνοντας» του το δρόμο προς τις φυλακές, αφού η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.
Με την ίδια απόφαση, ο ίδιος αθωώθηκε για δύο κακουργήματα που τον βάρυναν και ειδικότερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μικροπωλητή και εμπορία ανθρώπων, συνδεόμενη με τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών.
Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν άλλα 11 άτομα, κάποια από τα οποία αθωώθηκαν και κάποια καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που είτε μετατράπηκαν σε χρηματικές ποινές είτε δόθηκε αναστολή στην έφεση.
Η αστυνομική έρευνα για τη δράση της λεγόμενης «μαφίας των λουκουμάδων» ξεκίνησε μετά την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μικροπωλητή λουκουμάδων, σε περιοχή της Νικήτης (για την οποία ο 42χρονος αθωώθηκε).
Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα περιελάμβανε πράξεις που τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.
Η μαφία των λουκουμάδων
Πρόκειται για μια ομάδα που δρούσε με εκβιασμούς κατά τοπικών καταστηματαρχών σε παραλίες στην Χαλκιδική, τους οποίους απειλούσε ακόμη και με πυροβόλα όπλα προκειμένου να μην διαταράσσουν την «επαγγελματική» τους δραστηριότητα.
Οι απειλές δεν έμεναν στα… λόγια καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική οργάνωση προξένησαν σε πολλές περιπτώσεις σωματικές βλάβες κατά άλλων πωλητών και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- DeathList 2026: Τζο Μπάιντεν, Τζούντι Ντεντς και Νόαμ Τσόμσκι στη μακάβρια λίστα των «μελλοθάνατων»
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442