Με κάθε επισημότητα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, θα παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος μέχρι και το 2028, αφού η επέκταση του συμβολαίου εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και ακολούθως ανακοινώθηκε από την Ομοσπονδία.
Παράλληλα, εγκρίθηκε και η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου από τον Μάιο στις 25 Απριλίου 2026.
Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για την επέκταση συμβολαίου του Γιοβάνοβιτς:
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ ελήφθησαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αποφάσεις.
– Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση του κ. Γκαγκάτση για την ανανέωση του συμβολαίου του κ. Γιοβάνοβιτς στην Εθνική Ανδρών έως το 2028.
– Επικυρώθηκαν οι εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στις οποίες περιλαμβάνεται ο επαναπροσδιορισμός της ημερομηνίας διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson 2026 από τον Μάιο του προσεχούς έτους στις 25 Απριλίου.
– Εγκρίθηκε η σύσταση ad hoc Ειδικής Επιτροπής – Αναγέννηση για το ομώνυμο αναπτυξιακό πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου προετοιμάζεται από τον Φεβρουάριο με workshops σε συνεργασία με εξειδικευμένο, σε θέματα ακαδημιών, ολλανδικό οργανισμό. Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής θα είναι ο κ. Βρακάς και μέλη οι κ. Τόκας, Χατζησαρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι η ευθύνη του προγράμματος «Αναγέννηση», καθώς και της μεθοδολογίας προπόνησης των Εθνικών Ομάδων Κ-14, Κ-15, Κ-16 έχει ανατεθεί στον κ. Γιάννη Σαμαρά.
– Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων να καθοριστεί η Παρασκευή 11 Ιουλίου ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής Δήλωσης Συμμετοχής για το Πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας περιόδου 2025 – 2026.
Αυτή είναι η ανανεωμένη λίστα με τα κορυφαία συμβόλαια της Ευρωλίγκας, μετά τη συμφωνία του Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις με τον Παναθηναϊκό και την επιστροφή του Αμερικανού στην Ευρώπη.
Μέσα Φλεβάρη και ο Ολυμπιακός έπιασε πρώτα τους 340 τίτλους και έπειτα εξασφάλισε μια ακόμη παρουσία σε οκτάδα κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, με 6/8 ενεργά τμήματα στην Ευρώπη...
Το τελευταίο επεισόδιο στη διαμάχη του Ουκρανού αθλητή με τη ΔΟΕ παίχθηκε το πρωϊ της Πέμπτης με τον αποκλεισμό του από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Milano Cortina 2026.
Ο Κάρλος Αλκαράθ και ο Bad Bunny, από τα courts του τένις μέχρι τη σκηνή του Super Bowl, μιλούν την ίδια γλώσσα: αυτή της επιτυχίας, της επιρροής και της νέας εποχής