Σε σαμποτάζ οφείλεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης στις Κάννες – Παρέλυσε η γαλλική Ριβιέρα
Για δολιοφθορά μιλούν οι Αρχές μετά την εκτεταμένη διακοπή ρεύματος που έπληξε την Κυανή Ακτή, γύρω από τις Κάννες, όπου το διάσημο Φεστιβάλ Κινηματογράφου διανύει την τελευταία του ημέρα
Σε σαμποτάζ οφείλεται το μπλακ άουτ που παρέλυσε τη γαλλική Ριβιέρα, απειλώντας τη λειτουργία και του διάσημου Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες, αφού η πόλη έμεινε στο σκοτάδι.
Οι τρεις από τους τέσσερις πυλώνες της γραμμής υψηλής τάσης που τροφοδοτεί τις Κάννες «πριονίστηκαν», στο πλαίσιο «ενέργειας δολιοφθοράς», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP ο εισαγγελέας της Γκρας, ενώ η ηλεκτροδότηση στην περιοχή αποκαθίσταται σταδιακά.
Έβαλε μπροστά τις γεννήτρις το παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών
Έπειτα από το σαμποτάζ αυτό στην Βιλνέβ-Λουμπέ, η διαχειρίστρια του δικτύου RTE έθεσε εκτός λειτουργίας τη γραμμή υψηλής τάσης για να επιτρέψει τις εργασίες αποκατάστασης, προκαλώντας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην πόλη των Καννών όπου ολοκληρώνονται σήμερα (24/5) οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
Η διακοπή έπληξε 160.000 νοικοκυριά, όχι όμως και το Palais des Festivals, το οποίο προσέφυγε σε ανεξάρτητη πηγή ηλεκτροδότησης.
Ο περιφερειάρχης της Αλπ-Μαριτίμ ανακοίνωσε την «προοδευτική αποκατάσταση» της ηλεκτροδότησης.
Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανώς εμπρηστική επίθεση, όπως μεταδίδουν, σε σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας έξω από την πόλη Tanneron, στα νοτιοδυτικά των Καννών, και ότι κατέρρευσαν πυλώνες ηλεκτροδότησης κοντά στις πόλεις Mougins, Villeneuve-Loubet και Cagnes-su.
Το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Franceinfo επικαλέστηκε την τοπική αστυνομία και πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, που δήλωσαν ότι υπήρχαν ενδείξεις πως οι κατεστραμμένοι πυλώνες είχαν πριονιστεί.
Μέχρι τις 3:00 μ.μ. (τοπική ώρα), η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί εν μέρει, με τα φανάρια να λειτουργούν και πάλι και ορισμένα καταστήματα αλλά με ελάχιστη ισχύ.
Τα περισσότερα ξενοδοχεία και διαμερίσματα γύρω από τις Κάννες, πάντως, επανήλθαν σε πλήρη λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αναστάτωση για τους VIP καλεσμένους που θα παρευρεθούν στην αποψινή τελετή του Φεστιβάλ.
- Χάρολντ Πίντερ: Το κλειδί για την ανάκτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
- Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδες αντιβιοτικού φαρμάκου
- Οι Ιταλοί επιμένουν: «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 7 εκατ. ευρώ για Μανδά» (pic)
- Η Κέιτ Χάντσον «έριξε πόρτα» στον Spider-Man το 2002 και δεν το έχει μετανιώσει έως σήμερα
- Κρήτη: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ανήλικος από 15χρονους
- Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στο ποδόσφαιρο με ΕΠΟ και Λανουά: «Εκτός από ανίκανοι είναι και προκλητικοί»
- Στη φυλακή και οι 12 που διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη μέσα σε σχολεία στην Αττική
- The art of aura
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442